Sjuk

Igår var husse och jag hemma och var sjuka. Det var egentligen husse som var lite dålig men jag var ju tvungen att pyssla om honom.

På eftermiddagen kom lillmatte hem och gick en promenad med mig och så lagade vi mat. Det var så varmt ute igår, +12 grader och dagen innan snöade det.

Idag är det dagis som gäller! Hörs senare.

Puss


Mitt bord

I helgen slipade och oljade husse om mitt bord som jag har mina skålar på. Så nu är den fin igen!



Tvätta bilen

Igår hjälpte jag lillhusse och lillmatte att tvätta bilen. Jag ville helst stå i vägen och få allt vatten på mig.

Puss

Här sitter jag fint på min filt. Men det blev så varmt i solen så efter en stund gick jag och lade mig i en pöl med vatten i skuggan.


Bad

Igår när vi gick på promenad tog jag mitt första dopp för i år. Äntligen är isen borta! Men jag badade bara tassarna och drack lite vatten. Lite varmare får det bli innan jag doppar magen.

Puss


Sola

Idag efter promenaden satt vi och solade.


Promenad

Nu ska jag snart på promenad med husse och matte. De tar så lång tid på sig på morgonen!


image description

Vättern

Här är jag förra året när det låg is på Vättern. Jag blev jätte nervös när alla var ute där jag brukar bada, helst ville jag ut och rädda dem!




Mollan

Snart ska vi till Mollan med husses och mattes kompisar. Det ska bli mysigt, men jag har nog mycket att kissa in!



Lillhusse lovar

Kommer ni ihåg när lillhusse och jag badade i Västersjön den 1 maj förra året?

Det var lillhusses första dopp det året och han tyckte det var lite kallt. Nu har han lovat att vi ska göra det i år igen!







Måndag

Igår sov jag hela dagen. När matte kom hem åt vi lite rester från när vi hade gäster ihelgen, hjortfilé och pannacotta till efterrätt, måndagslyx. Sedan slank det ner något revben också, som är lite utav en favorit.

På kvällen kom lillhusse och lillmatte förbi. Ibland ligger jag lite och väntar på att någon ska komma hem och hälsa på, för det brukar alltid vara någon som tittar förbi.

Puss


Slappar

Slappar i snön.


Fix

Igår var vi hemma hos extralillmatte och skulle fixa lite i hennes lägenhet. När jag kom in förstår ni att jag gick till frysen och ville ha något smaskigt, men extralillmatte var inte hemma.

När ingen bulle kom gick jag runt och letade, men ingen extralillmatte. Som tur var hade lillmatte, en våning upp, bakat sockerkaka!

Puss


Extralillmatte, Where are you?


Vila

Efter tre skojiga dagar på dagis är det äntligen dags för lite fredagsvila!

Puss




Gos

Gos med lillhusse.




Onsdag

Idag är det dags för dagis. Ha en bra dag kompisar!

Puss





Torget

I lördags gick vi en promenad ner till torget och sedan hem till lillhusse och lillmatte. På vägen träffade vi min kompis Buster.

Puss








SMS

I fredags när lillhusse hämtade mig lite tidigare från dagis åkte vi hem och tänkte städa lite när lillmatte var och jobbade. Då skickade först jag ett sms och sen skickade lillhusse ett och skvallrade.





Här har jag kommit hem och ligger med mattes toffel i sängen.



Och här tar jag en powernap när lillhusse städar.

Kändis

Hej kompisar!

Nu är husse och matte hemma och allt är som vanligt, skönt! De kom hem sent i lördags kväll. Så igår när vi var ute på promenad gick det sakta, jag var så trött.

Efter promenaden kom alla hem och fikade och sen var vi en sväng i stadsparken. Egentligen var jag trött men jag kan ju inte missa att hänga med när de ska åka och göra någót skojigt! När vi var där kom det fram några med en hund och sa att det såg ut som Elsa, det är klart att det är jag liksom! Ibland känner jag mig lite som en kändis i stan, alla känner igen mig men den som är ute och går med mig kanske inte vet att jag känner dem som kommer fram och hälsar. När jag kom hem hoppade jag direkt upp i sängen och sov nästan hela dagen.

Puss


Lillhusse och jag.


Här har vi killingarna igen.


Extralillmatte

Igår var jag och hälsade på extralillmatte. Som vanligt trillade det ut något smaskigt från frysen!


Äntligen!

Ikväll kommer äntligen husse och matte hem! Men först måste vi städa och greja.

Hörs då kompisar, puss!


Sockerkaka

Igår efter dagis bakade vi sockerkaka. Det bästa är när den är sådär ljummen!









Att det ska ta slut så fort..


Dunkehallaleden

Jag har också hunnit med att gå en promenad vid dunkehallaleden.









Vattnet har frusit men man hörde hur vattnet forsade under isen.







Dagis

Idag har jag varit på dagis! Denna veckan går jag ons-fre. Det är skoj att komma dit och busa av sig med alla kompisar. Jag är helt slut när jag kommer hem!

Puss



Stadsparken

God morgon!

Igår var jag på promenad i stadsparken. Vi hälsade lite på djuren. Hästarna har ju bitit mig som ni vet, så när lillmatte skulle gå fram och klappa en häst började jag morra, jag som aldrig morrar.

 
Det hade kommit killingar.







Puss



Sova

Såhär mycket plats finns det när lillhusse och lillmatte ska gå och lägga sig.


Rensa?

Trött tjej. Tycker ni att jag behöver rensa min leksakslåda?




Hälsning

Vi har fått en hälsning från husse och matte. De hälsar att detta är utsikten från deras balkong.

Vattnet ser härligt ut, men jag föredrar snön vi har här hemma.



Vilse

Hej kompisar!

Igår var vi och gick vilse uppe vid Axamo. Vi glömde att kika på hur långa spåren var så vi tog en som vi trodde var kort, men ack så fel vi hade. Lillhusse och lillmatte litade på mig och trodde att jag skulle visa vägen för att jag går där så ofta med husse och matte, men tillslut kom vi fram till bilen i alla fall.

Inatt har jag varit lite bökig. Nu när lillhusse och lillmatte sover hos mig ligger jag ju självklart i deras säng men efter någon timma blir jag lite varm. Så i natt väckte jag lillmatte flera gånger om att jag ville ut, mitt i natten. Lillmatte trodde att jag var dålig i kistan men jag tänkte bara ta en liten tupplur ute i -14 grader. När jag lurat klart knackade jag på dörren så matte kom och öppnade, och så höll vi på.

Nu ska jag på promenad!

Puss



Vilse i skogen. Till och med levisarna tog slut.




Snö

Härliga snö!


Is

Igår var jag iväg med lillhusse och lillmatte och var inte hemma förrän vid 01. Som ni vet måste jag gå och lägga mig vid 21, annars är hela min dag efter förstörd.

Så idag vaknade jag vid 11 och åt lite frukost. Husse brukar göra omelett till mig varje morgon men de åkte ju till Kanraieöarna inatt, så lillhusse fixade frukosten idag. Sedan gick jag en promenad längs med Vättern.

Nu är det dags för powernap igen.


Puss



Nu har det lagt sig lite is på Vättern.







Platta leksaker

Här är en liten jobbig leksak, en platt gris som piper. Den är så platt att jag inte får grepp om den när jag ska ta upp den från golvet. Inga mer platta leksaker tack!

Puss


Hämtas

Idag hämtade lillmatte mig på dagis. Husse var tvungen att jobba lite längre idag nu när de ska resa bort till solen.

Nu har jag ätit mitt första grisöra för idag, som jag alltid ska ha direkt när jag kommer hem. Men nu är det dags för middag!

Puss


Grått hår

Här är lillmatte och jag. Ser ni att jag börjar bli lite grå vid munnen/nosen?

När matte och husse hämtade mig när jag var 8 veckor bodde det ju några andra newfoundisar där. Det var en som var två år och helt vit där jag börjar blir grå.

Puss


RSS 2.0