Mollösund

Imorgon åker jag till Mollösund, äntligen! Hoppas det inte är så mycket snö kvar bara så jag slipper glida med mina tassar.



Jag i Mollan


Bil med lillhusse

I morse var jag och lillmatte på en jätte rolig promenad. Vi gick vid ett ställe där vi alltid gick innan vi flyttade, det var så länge sen jag var där och luktade nu. Men det var en bit att gå så jag blev jätte trött!

Sedan hängde jag med lillhusse i bilen, vi åkte och fixade lite små grejer. Det är så skoj att åka bil! Nu måste jag ta och sova en stund så jag orkar resten av dagen.

Puss


Jobb

God morgon!

Idag är jag på bättre humör, dags för lite jobb!

Puss


Envis

Idag har jag varit envis! Det är jag i vanliga fall också men idag kände jag för att vara lite extra envis. Jag har legat ute och muttrat i trädgården så lillmatte har fått komma ut hela tiden. I vanliga fall brukar jag vilja komma in när jag muttrar men inte idag, jag ville bara att lillmattis skulle komma ut och umgås med mig. När jag hållt på så några gånger fick hon nog och tog ut en filt och satte sig hos mig, precis som jag ville!

Sedan kom lillhusse och då busade vi lite och sedan fick jag hänga med honom i bilen. Jag ställde mig vid bagageluckan så han verkligen inte skulle glömma mig!

När husse och jag sedan skulle hem gick jag och grejade lite på gräsmattan och när jag upptäckte att vi skulle åka så tog jag en extra tur och var verkligen tvungen att kissa en gång till, dricka lite vatten och klia mig några gånger bara för att dra ut på tiden. Husse tyckte att jag var som ett trotsigt barn! Alla har vi våra dagar.

Pussis




Mollösund

Nu vill jag att det ska bli vår på riktigt så vi kan åka till Mollösund och mysa!



Sommaren 2010


Sjukstugan

Nu är eickepicke sjuk. Han har kräkts och haft sig, tur att jag är frisk och kan ta hand om allihop! Puss från sjukstugan


Beijer bygg

Idag började jag dagen med frukost, det blev ris, omelett och falukorv. Sedan gick jag på en promenad, det var jätte härligt väder, kallt och soligt!

Nu ska jag, husse och lillmatte till bejier bygg och kolla på lite grejer. Ha en bra dag kompisar!



 


Fullt upp!

Hej kompisar!

Nu ska jag ut till lillhusses jobb och lämna lite grejer, sedan ska jag med lillmatte och fixa något med husses mobil. Jag har fullt upp med andra ord! Puss



Här tar jag en powernap på lillhusses jobb

God morgon!

God morgon!

Idag är husse och jag på jobbet som vanligt, men han känner sig inte helt bra. Nu har jag i alla fall kommit tillbaka från min promenad. Idag gick vi en ny sväng och jag sprang hela vägen tills jag märkte att vi var påväg hem, då börjar jag släpa på tassarna. Det är lite konstigt, var vi än är, på nya ställen också, så vet jag alltid när vi är påväg hem.

Dags för en mini powernap, hörs senare! Puss


Kvällens outfit

Här kommer kvällens outfit:



Strålande sol

Idag är det strålande sol igen, så härligt! Nu ska jag gå ut och sola en stund, hoppas ni har en bra dag!

Pussis



En sommarbild, nybadade jag på stranden


Sjuk husse

God morgon!

Idag kördde mattis mig till jobbet för husse var sjuk, husse är aldrig sjuk så det blev lite konstigt. Jag gick i alla fall upp till lillhusse och lillmatte och tvättade dem lite. Sedan kom extralillmatte upp och skulle låna bilnycklarna och sen kom hon tillbaka och lämnade dem, jag hade så gärna hängt med henne till jobbet men jag fick stanna hemma.

Men lillmatte och jag gick på promenad som vanligt. Det är ganska skoj att jobba på måndagar för då är jag utvilad och att jag har massor att kissa igen. Efter promenaden låg jag ute och solade lite och sedan körde lillhusse hem mig till husse så jag kan pyssla om honom lite. Nu ska vi ta en powernap!

Puss



Jag och husse

Snö

Det snöar kompisar!


27 mars 2011

Hej kompisar!

Idag har jag varit och gått vid rocksjön. Det var så härligt att jag sprang och skuttade nästan hela biten, i slutet blev jag dock väldigt trött. Sist vi gick där var det ju bara en massa snö men nu var allt borta och jag hade mycket att ta igen. 

Tyvärr hade inte isen försvunnit så det blev inget dopp i dag heller. Hoppas ni har haft en bra helg, pussis!


 
Jag saknar bäcken i vattenledningsparken

Då vs nu..

Då:




Vs nu:




26 mars 2011

Nu har vi precis kommit in från en kvällspromenad. Ni har väl inte glömt att det var earth hour idag, vi släckte faktiskt alla lampor.

Idag har jag, husse och matte varit och gått vid Axamosjön, vi har inte kunnat gå där på jätte länge för det har varit så mycket snö. Nu hade allt nästan försvinnit och jag fick riktiga glädjeskutt i lingonriset!

Annars har jag vilat och så har vi haft lite besök, riktig mysig lördag.


Något mer ni inte visste om mig..

Något mer ni inte visste om mig:

Jag tycker festost är jätte gott, vanlig ost är jag inte så jätte förtjusti , mozarella är också gott men fetaost är det godaste!


Sommaren 2010


Lördag!

God morgon!

Nu ska jag, hussis och mattis på långpromenad. Vi skulle kanske åka ut dit där extralillhusse har sin segelbåt och gå en sväng där, men vi får se.

Ha en bra lördag kompisar! Puss



25 mars 2011

Idag har jag jobbat hela dagen, först en stund hos husse och sedan utomhus. Nu ikväll har allihop varit här och ätit så jag har inte hunnit sova alls mycket idag. Men jag har haft jätte skoj, nu ska jag ta och lägga mig lite på balkongen innan jag ska sova.

Puss på er!


Ny dag, nya möjligheter..

Tjena!

Jag glömde berätta att jag var hos min pojkvän igår! Jag har ju inte pratat så mycket om honom på länge för vi brukar ses när vi är och busar på morgonen, men nu har han varit sjuk så vi har inte träffats på länge. Men igår när lillmatte och jag var ute och gick så kom Timbos husse i hans bil och hejade på mig och han hade Timbo i bilen. Han frågade om vi inte ville busa lite i deras trädgård, och det är klart jag vill! Vi hade jätte skoj och det tog lång tid för mig och lillmatte att gå hem.  

Nu ska vi ut på promenad, ha en bra dag! Puss


24 mars 2011

Hej kompisar!

Idag när jag låg ute i trädgården på husses och mitt jobb kom det två pojkar och gosade med mig. De kan inte ha varit så gamla för de var bara lite längre än mig. De fick i alla fall massor med pussar!

Innan jag och husse åkte hem från jobbet var jag uppe hos extralillmatte och fick smaka på lite grejer som hon hade bakat, så gott!

Nu ska jag äta lite kvällsmat, puss!


God morgon!

God morgon!

Nu ska jag ut på promenad i solen, sedan ska jag till husse och jobba en sväng. Ha en bra dag! Puss


Middag

Nu är lillmatte och lillhusse här och ska käka lite middag, mysigt! Då kan lillhusse och jag busa massor, jag tycker bäst om att busa med pojkar för de busar och springer runt ordentligt med mig..


23 mars 2011

Idag har jag haft så mycket att göra! Dagen började med att jag åt frukost hemma, jag brukar ju alltid äta den när jag kommer till jobbet i vanliga fall. Sedan åkte husse och jag till jobbet och då var jag först ute en stund och kollade så ingen hade kissat på min gräsmatta och sedan gick jag upp till lillhusse.

Lillhusse låg och sov och kan vara lite svår att väcka i bland men skam den som ger sig! När jag fått upp honom så åkte vi till hans jobb och grejade lite. Där träffade jag en husse som också hade en sån som mig, fast en hane. Den hussen tyckte att jag var så liten för hans vägde 90 kg (!), jag väger bara 52 kg.

Sedan åkte vi hem. Jag var så trött när jag kom tillbaka till husse att jag somnade på tre sekunder och sov tills nu när vi ska åka hem.

Puss på er..



Något ni inte visste om mig..

Något ni inte visste om mig:

Jag älskar när det är rent, speciellt när det är nybäddat i sängen. Då gosar jag in mig riktigt, gärna med huvudet ner i täcket och gör mitt njut ljud.



God morgon!

God morgon!

Idag ska jag umgås med lillhusse. Jag vet inte riktigt vad vi ska göra, kanske åka och jobba lite hos honom och så. Hörs senare, puss!


Lillhusse och jag

22 mars 2011

Nu har husse och jag kommit hem från jobbet, så jag väntar på att jag ska få mitt dagliga grisöra.

Det är riktigt skönt väder ute idag! Nu borde isen vara borta på någon sjö i alla fall så att husse, matte och jag kan åka och gå promenad och bada ihelgen.

Hoppas ni har en bra dag, puss!


Jag förra veckan, nu är all snö borta igen 

Fästinghalsband

Snart är det dags att köpa fästinghalsband kompisar, glöm inte det!


Detta halsband brukar jag använda och det funkar bra!


Promenad

God morgon!

Nu ska lillmatte och jag på promenad. Vi går inte ner till mina kompisar, de är så jobbiga nu när jag löper!

Ha en bra dag, pussis..


Jag på lillhusses jobb

Löpande tikar

Löpande tikar

Tikar "löper" när de träder in i den fertila delen av sin reproduktionscykel. Löpning varar i 3 veckor överlag och en hund brukar vanligtvis löpa var 6:e till 8:e månad.

De flesta raser löper för första gången vid 6 månader men det kan även ske tidigare eller senare.



Lillhusse

Hej kompisar!

Idag åkte husse och jag till jobbet som vanligt, sedan gick jag upp till lillhusse som låg och sov. Vi vilade en stund men vid halv 9 väckte jag honom så vi kunde gå till mina kompisar!

När vi varit där en stund tyckte jag de var jätte jobbiga för jag tror jag ska löpa snart och då ska alla hänga och klänga på mig hela tiden, så jag skällde på lillhusse och då förstod han att jag ville gå hem. Nu ska jag ta en powernap, puss!


Sol

Det är så härligt att ligga i solen och vila


Vättern

Idag tog vi en promenad längsmed vättern, fast inte det hållet vi brukar utan mot Villhemsro. Det var jätte skoj och massor att lukta på! När vi kom hem tog vi en fika på balkongen, mattis hade bakat sockerkaka, så gott.

Nu ska jag och extralillmatte hem till hennes föräldrar, Bob och Karin. Det är så skoj att komma hem till andra och bli ompysslad. Hoppas de har något smaskigt i kylen!


Jag får så mycket snö under tassarna så jag måste stanna och ta bort det


God morgon!

God morgon!

Vilket härligt väder det har varit hela helgen! Imorgon är det dags för jobb igen, tur att man får vila ut lite på helgerna..

Nu ska vi på promenad, ha en bra dag kompisar!


Snö i pälsen

Såhär ser man ut i pälsen efter en promenad i snön






Skotta snö

Här skottar jag och lillhusse snö igår morse




långpromenad

God morgon!

Igår när jag vaknade hade det kommit 2 dm snö! Även att det borde bli vår nu så är det riktigt mysigt med snö. Jag gick ut i trädgården och rullade runt i snön till husse och jag skulle åka till jobbet.

Nu ska jag, husse, matte, extralillhusse och extralillmatte gå ut på långpromenad. Jag vet inte var än men det märker vi ju. Först ska vi bara äta frukost! Puss på er!


Extralillhusse

Idag kommer extralillhusse hem från Stockholm, mys!


God morgon!

God morgon!

Nu ska jag till mina kompisar och leka. Ha en bra dag!

Puss på er!


Mätning

Idag har jag hjälpt lillhusse att mäta lite




Här är resultatet, bara 40 cm kvar

Sol

Här ligger jag och solar. Det värmer på bra!



Jobb

Hejsan!

Dagen började med frukost, ris och köttfärs. Sedan gick jag på en liten promenad innan jag skulle leka med mina kompisar. Idag var det bara skojiga hundar där!

Nu har jag varit hos husse och jobbat en stund, tänkte ta och lägga mig och sola lite ute i trädgården. Hoppas ni har en bra dag! Puss på er



Stor hund

Tänk vad smidigt om man vore såhär stor och kunna dricka ur kranen själv


16 mars 2011

Hej kompisar!

Idag har jag legat ute och solat, nästan hela dagen. Nu måste väl våren vara påväg? Hoppas Isen försvinner på alla bäckar och sjöar snart så jag kan börja bada..

Annars har jag bara legat och snarkat i lillhusse och lillmattes säng och gått på en liten promenad. På eftermiddagarna är jag ganska trött så jag brukar inte orka gå så långt och jag vill bara gå dit jag känner för, annars vänder jag på tassarna och går hem!

Nu är jag hemma och har ätit grisöra och lite middag, smaskens! Dags att kika lite tv innan jag ska sova, puss på er!



Bus..

God morgon!

Dags för bus med mina kompisar! Ha en bra dag i det fina vädret, puss...


15 mars 2011

Hej kompisar!

Imorse var jag och husse hos mina kompisar. Efter en stund ställde jag mig och skällde på husse och han fattade ingenting, han satte på mig kopplet och så sprang jag hem. Det bästa jag vet är att leka med mina kompisar och brukar inte vilja gå hem förrän jag är helt slut.

Husse trodde jag behövde bajsa för jag måste göra det i fred, oftast ska jag in i en buske och gömmer mig så ingen ser. Därför brukar jag vandra runt när jag är hos mina kompisar så lillmatte kan visa någon plats där jag kan vara för mig själv. Men jag bajsade inte på vägen hem heller..

Vid 11-tiden kom lillhusse och hämtade mig, då tog vi en tur i bilen till hans jobb och var där en stund för att sedan åka hem och mysa. Vi hann med en liten powernap också men som tur var vaknade jag 16:30 och väckte lillhusse så kan inte skulle glömma att gå ner med mig till husse, för vi åker ju hem vid 17-tiden!

Nu är det snart dags att sova igen, imorgon är det en ny dag! Puss


Newfoundlandhundens färger

Det vanligaste är att newfoundlandshundar är svarta eller bruna, men det finns även svarta med vita detaljer. Visst är vi lika men ändå så olika?





Jag och husse

Tjena!

Nu har husse och jag kommit till jobbet. Visst är det ljust ute nu på morgonen! Jag hoppas att husse och jag ska gå ner till mina kompisar om en stund. Hörs senare!

Puss på er..


Jag och husse i somras

14 mars 2011

God kväll!

Nu har jag husse och mattis varit på promenad. Jag är ju väldigt mörkrädd så det är viktigt att det är många som är ute och går med mig när det börjar mörkna.

När husse och jag kom hem från jobbet var jag jätte hungrig. Till frukost åt jag som vanligt omelett och ris, en stor portion och några pyller (läs hundfoder). Jag äter inte då ofta nu längre, man gör ju inte det som vovve när man blir äldre men vissa dagar slinker det ner lite mer. Så när mattis som hem gick jag och strrosade vid hennes ben tills maten blev klar.

Nu är det snart dags att sova, hoppas ni haft en bra dag! Puss


Mums med mat

Jobb

Nu är jag och jobbar hos husse, tänkte ta en liten powernap snart. Måndagar är alltid lite sega, jag blir så trött efter allt påhitt på helgerna..


God morgon!

God morgon!

Nu ska husse och jag åka till jobbet och sedan ska jag ut på promenad. Ha en bra dag kompisar!

Puss


Lillhusse och jag

Fräsch i ett nafs..

Titta vad jag hittade, undrar bara om det funkar..

Bli fräsch i ett nafs! Detta spray-on schampo rengör pälsen utan vatten. Perfekt för utflykter eller bara en snabb fräsch upp mellan baden då möjligheten till ett bad inte finns. Spraya bara på och borsta ur tills pälsen är helt torr.

Pet Head Dry Clean - Waterless schampo

...

Tänk vad skönt att bli buren såhär

Magväska" Pet Voyage"

12 mars 2011

Hej kompisar!

Igår kom lillhusse och eickepicke hem till oss för att käka. När de kommer springer jag direkt till min leksakslåda för att hämta nått skojigt. Vi busade en stund och när de gick så tog jag en liten powernap. Det är så skönt med helg!

Puss

 

Långpromenad

God morgon!

Nu ska jag, husse och matte på långpromenad, så mysigt!

Hörs senare, pussis!



...

Vilken hemsk hund..



Extralillmattes nya lägenhet

Här är jag i extralillmattes nya lägenhet. Det första jag gjorde var att gå till skafferiet, men hon hade inget smaskigt..


 

God förmiddag

God förmiddag!

Nu har jag, extralillmatte och lillmatte nyss kommit hem från mina kompisar. Innan vi gick åt jag lite frukost, ris omelett och köttbullar, smaskens!

Tänk att det är fredag nu igen, hopppas det blir lika fint väder denna helgen som det var förra. Ha en bra dag kompisar! Puss


Sjukstuga

Tjena!

Här är det sjukstuga. Lillhusse har blivit jätte dålig så jag har varit tvungen att ha hand om honom. Extralillmatte är också dålig men inte lika dålig som lillhusse. Tur att de har mig!

Förutom att ta hand om sjuklingarna har jag varit hos mina kompisar, jobbat hos husse och varit och åkt på ärenden med lillmatte. Jag hann med en liten powernap nu innan husse och jag skulle åka hem. Nu är vi hemma och ska strax laga mat, jag undrar vad det blir för smaskigt idag?

Extralillmatte har fått det jätte fint hos sig, men hon gillade inte att jag provlåg hennes nya vita matta när jag var blöt!

Puss på er!


9 mars 2011

Hej kompisar!

Nu i eftermiddag snöade det! Var det inte vår häromdagen?

Idag har jag varit och jobbat hos husse. Sedan kom lillmatte och hämtade mig, men jag var så trött att jag inte orkade hänga med först. Efter det umgicks vi med extralillmatte, hon har ju flyttat in våningen under, så skoj! Vi hann med en liten promenad innan jag och husse skulle åka hem.

Nu är det snart dags att somna, hoppas ni har haft en bra dag!

Puss

 
Jag och Rio i Mollan, sommaren 2010

Bus

God morgon!

Nu ska jag till mina kompisar. Jag var ju inte där igår så nu har jag massor med bus att ta igen! Hörs senare, pussis!


Drömmar

Hela vintern har jag haft pepparkakor som favorit fika men ihelgen så hade matte köpt några andra, drömmar. De var något utöver det vanliga, det vattnades i munnen och rann i pälsen såfort matte öppnade burken. De var så goda! De blir nästan utnämnda till ny favorit..

 


8 mars 2011

Tjena!

Idag har jag haft fullt upp!

Först låg jag i bilen tills lillmatte kom och hämtade mig. Vi tog en promenad i det fina vädret och träffade våra gamla grannar. De har en tax som heter Molly, hon skäller såfort hon ser mig och fortsätter tills jag har gått därifrån. Det var skojigt att höra hur det var på mitt gamla område där alla kände mig. De berättade att barnen på det området fortfarande pratade och frågade om mig. Jag får nog ta och hälsa på dem någon dag!

Sedan har jag varit hos husse och jobbat och även hunnit med att hjälpa lillmatte, Ellen och Lisa med deras plugg. Jag hann med lite solning ute i trädgården också. Nu har husse och jag precis kommit hem, hoppas jag får ett ö (läs grisöra). Hörs kompisar, puss!


Trädklippning

Denna bilden är från igår när husse och jag klippte ett träd i trädgården:


7 mars 2011

Hej kompisar!

I morse var jag jätte pigg, somnade tidigt igår! Jag började min dag med att äta frukost, omelett och ris. Sedan gick jag och lekte med mina kompisar.

Det är så fint väder i dag också, tror jag ska gå ut och lägga mig i trädgården och sola. Hörs senare, pussis!


6 mars 2011

Hejsan!

Idag var husse, matte och jag på promenad längs med vättern, men vi hittade en ny spännande väg, inte den vi brukar gå. Helst hade jag velat bada också men det var fortfarande is när jag gick fram och kollade.

Igår hade jag ju hårvård så nu är jag jätte fin i pälsen. Men jag luktar inte som en riktig hund så när vi var på promenad hittade jag någon smaskig lukt och rullade mig i. Annars har jag varit ute i trädgården och klippt ett träd med husse och matte, en riktig mys dag i det fina vädret!

Hoppas ni har en fin dag, puss!


Hårvård

Idag ska jag ha lite hårvård! Vi ska duscha, kamma och klippa mig lite. Man får ju ta och göra sig fin nu när våren snart kommer! 

Hoppas ni har en bra dag! Puss


Snart kan jag duscha mig själv i sjön


Mattes nya bil...

Hej kompisar!

Idag när husse, matte och jag var ute på promenad så kom eickepicke och lillhusse körandes i mattes nya bil. Mitt framför näsan på oss så krockar de med en annan bil. Det hände ingen med dem som tur var men mattes nya bil blev lite tilltuffsad.

Det är i alla fall jätte fint väder idag. Tänk om det kunde vara lördag och såhär fint väder varje dag, så härligt det skulle vara! Nu ska husse, matte och jag åka till min affär, den enda affären jag får hänga med in i, djuraffären. Vi ska köpa lite hundmat (tro det eller ej men min hundmat är faktiskt slut, så ni som tycker jag är alldeles för bortskämd ser nu att jag faktiskt äter hundmat ibland). Sedan ska vi klippa mina klor där också.

Hörs senare, pussis!



Hårfärg..

Stackarn, det måste ha blivit något fel? Tur att husse och matte inte färgar mig!



4 mars 2011

Hejsan!

Idag när vi var hos mina kompisar och busade hade Alice husse med en boll. Men ni vet de där små hundarna de är ju så snabba att man inte hänger med. Sen kom jag på att om jag börjar spinga innan de kastat bollen så hann jag före och kunde ta den men då såg inte de små att jag hade den i munnen så de fortsatte att leta. Vi hade i alla fall jätte skoj!

Nu är jag helt slut och måste ta en powernap, det är ju trots allt fredag idag. Puss på er!



Hundtvättmaskin

Kolla vad hemskt! Det finns en maskin för att tvätta hundar i..


3 mars 2011

Hej tussar!

Hoppas ni mår bra! Idag har jag haft fullt upp! Först var jag hos mina kompisar som vanligt, jag sprang dit lika fort som jag alltid gör, det kommer nog aldrig bli tråkigt att gå dit. Sedan var jag och jobbade hos husse, jag tog en liten powernap först bara så jag skulle jobba effektivt ni vet!

Efter det gick jag och lillmatte till eickepickes jobb. Först var jag jätte pigg och gick på bra, men efter halva vägen så blev jag lite trött så det tog oss nästan en timme att gå dit. Jag är inte så bra på mått men jag skulle säga att det är lite mer än 2 km. När vi varit där en stund så kom husse och hämtade mig.

Nu tänkte jag gå och lägga mig vid husses fåtölj där jag ligger varje kväll och snarkar, puss på er!


Jag och husse i Mollösund

2 mars 2011

Hej kompisar!

Idag var vi säkert 17 stycken kompisar som lekte, det är så skoj när vi är många! Det konstiga är att alla går så bra ihop. Ibland kan det vara några hanhundar som ryker ihop men de brukar göra upp det så bra själva!

Idag blev det kassler, ris och omelett till frukost. Några pyller (läs hundfoder) slank ner också! De säger att det är bra att käka sånt, men jag förstår inte varför?

Nu ska jag kika lite på tv innan jag somnar, puss på er!


Vanten bär jag på varje promenad


Dagens outfit

Här kommer en dagens outfit:


Bus

God morgon!

Nu ska jag gå och leka med mina kompisar, så skoj! Ha en bra dag så hörs vi senare, puss!


Dental fresh

Det var många som tyckte "Dental fresh" verkade bra och undrade var de fanns att köpa! Jag hittade den på hundeskafferiet.se


Dental Fresh för hund

Slappardag

Tjenis!

Idag var lillhusse och jag hos mina kompisar, det är så skojigt när han hänger med mig dit! Efter det åt jag lite frukost, ris och omelett. Sedan tog jag en powernap! En riktig slappardag, så skönt.

Hoppas ni haft en bra dag, puss på er!



God morgon!

Nu ska jag gå upp och väcka lillhusse! Sedan hoppas jag att han orkar gå med mig till mina kompisar, hörs senare, pussis!


RSS 2.0