31 maj 2011

Idag började min dag med lite frukost, ris och omelett. Sedan gick jag och matte en kort liten promenad. Nu när jag ska till dagis 3 gånger i veckan ska man ha ätit frukost och blivit rastad innan man lämnas. Jag är ju van vid att äta frukost runt 9 tiden och gå promenad lite efter det så man hinner vakna till. Nu blir jag väckt vid 7 och ska äta frukost för att sedan släpa runt tassarna på en promenad.

Det gick bra på dagis! Lillhusse hämtade mig vid 16. Då hämtade vi lillmatte på jobbet och åkte för att bada lite. Inte nog med det fick jag två nya leksaker av lillhusse, de var jätte skojiga!

Men nu är jag helt slut, dags att sova!

Puss


Lillhusse och jag med min nya leksak




30 maj 2011

Igår var det ju som sagt min sista dag på jobbet. Det var lite långtråkigt på förmiddagen men när lillhusse slutade kom han och hämtade mig så då åkte vi först och badade, det var ju så varmt, och sedan klippte vi lite gräs. Mitt i allt klippande kom extralillmatte, Mia och Karin och hälsade på, så mysigt! Vi åt lite sockerkaka och smaskade på andra goda saker som det alltid kommer ifrån extralillmattes lägenhet.

När vi hade klippt klart hängde jag med upp till extralillmatte en stund, där gosade vi lite i hennes säng. Sedan var jag helt slut och då var det dags för mig och husse att åka hem!

Puss



Extralillmatte, Mia och jag



Hår update

För er som undrar hur det går med min frisyr kommer en liten update.

Jag har vant mig lite mer nu men det växer så det knakar. Magen är inte lite vit längre och mina lockar jag hade vid öronen är påväg tillbaka!


Här är hur min mage ser ut nu:

Ligger och snusar i extralillhusses säng


Hur den såg ut för en vecka sedan:


Sista dagen på jobbet!

God morgon!

Nu har husse och jag kommit till jobbet! Idag är det sista dagen jag jobbar här, husse är kvar tills imorgon men då ska jag ju till dagis (!).

Det ska bli skönt att ta det lugnt idag. Jag får vila upp mig så jag klarar av mina dagiskompisar.

Senare idag kommer en hårupdate..

Ha en bra dag!

Puss




Maskrosplockare

Nu har allihop varit här och ätit lite middag. Det blev grillat, smaskis! Men jag var inte så jätte hungrig efter wienerbrödet jag åt innan men det gör ingenting för grillat är så gott så det slinker alltid ner en liten bit i alla fall!

Idag köpte matte en ny grej till trädgården. Det är så att vi har fått jätte mycket maskrosor så hon köpte en grej som man tar bort dom med. Lillhusse var här och provade den så då var vi alla ute och jag fick ett ben och knapra lite på. Det är så skoj när alla är ute med mig så man slipper ligga helt själv i busken!





Lillhusse testar maskrosplockaren

Morsdag!

Idag är det morsdag! Vi började dagen med en promenad och sedan lite fika..




Soffmys

Soffmys i Mollan


Hemfärd

Idag är det dags för hemfärd, det ska bli skoj att träffa alla andra igen. Lillhusse sa att han saknade mig så jag tänkte att han och jag skulle leka lite när jag kommer.

Nu ska vi bara städa i ordning lite sen åker vi!

Puss


27 maj 2011

Idag väckte jag matte vid 6 på morgonen med min pipande boll. Men hon var inte lika pigg som mig på att gå upp så jag gick och lade mig igen.

Annars har vi varit på promenad, handlat lite mat och bara myst. Tänk om det kunde vara såhär varje dag, året runt!

Men imorgon åker vi hem igen, det är ju morsdag på söndag, det får ni inte glömma kompisar!

Pussis


Powernap

Nu har jag legat och vilat lite på mitt täcke. Det är så mysigt för jag har som en liten hörna i vårt sovrum där jag brukar ligga, det är så svalt och skönt!

Nu tänkte jag att vi skulle hitta på något.

Puss så länge!


Här ligger jag på mitt täcke, men i lillmattes säng.

Går, äter och sover!

Idag har vi varit ute och promenerat igen, det är nästan det enda vi gör här i Mollan, går äter och sover. Men idag bestämde jag vägen för om det är någonstans jag inte vill gå så stannar jag, trycker ihop ansiktet så alla hakor kommer fram och står stilla som en sten. Då är det ingen som kan flytta på mig!

Pussis


Saltvatten

Hej kompisar!

Här i Mollan har vi det skönt, dock blåser det hemskt mycket. I förmiddags gick vi en promenad ner till hamnen, påvägen så drack jag lite vatten i slangen som vanligt. Tyvärr kan jag ju inte skölja munnen i havet som jag alltid gör i sjöarna. I bland testar jag lite med tungan ändå men spottar ut det direkt, vad är idén med saltvatten?

Nu ska jag mysa vidare!

Puss


Grattis husse!

Idag fyller husse år! Grattis husse!




Utvilad

Jag var så trött igår efter den händelserika dagen, jag sov nästan hela resan hit till Mollan. Men nu är jag utvilad och det är dags för promenad!

Puss


Första dagen på dagis!

Idag började jag dagen i stadsparken med matte och lillmatte. Där åt jag frukost och luktade lite, sedan åkte vi till mitt nya dagis.

Det var jätte spännande och jag gick med hundskötaren in direkt utan att säga hej då. Först fick jag gå in till hanhundarna, där trivdes jag inte, de var på och luktade så mycket, att de inte kan ta det lite lugnt när det kommer en ny dam!

Sedan fick jag gå in till tikarna. Det gick ganska bra men jag var faktiskt väldigt blyg, som jag aldrig är i vanliga fall men ni vet, det var massor med tjejer som jag aldrig träffat innan och de kände varande jätte väl. Så jag gick mest längsmed staketet och tryckte.

När matte kom och hämtade mig vid 16 tiden så satt vi alla vid grinden och väntade, för kommer någons husse/matte och hämtar sitter alla andra och väntar på sin. Därför får man bara hämta mellan 16-18. Men då i alla fall satt alla och trängdes längst fram men jag satt en bra bit bakom och väntade på min tur.

Så är det väl med djurens lag. Det tar några gånger innan de andra accepterat en och man känner sig bekväm i gruppen.

Nu ska är jag i alla fall påväg till Mollösund för lite semester, det behövs efter denna dagen!

Puss


Dagis

Dags att åka till dagis! Det ska bli spännande, ni får en rapport när jag kommer hem..

Puss


Igår vid västersjön

23 maj 2011

Idag har jag och mattis varit lediga! Först gick vi en promenad med lillmatte vid västersjön, idag gick jag inte bara ner och doppade tassarna i vattnet utan jag doppade hela mig, även att håret på magen inte har kommit tillbaka.

Sedan åkte vi hem och fikade, jag åt även min middag från igår som stod kvar, ris och grillad kyckling. Ibland är jag inte så hungrig på kvällarna så då tar jag maten lite senare. 

Vi har hunnit med två promenader och till och med en liten tur till stadsparken där vi var inne i hundgården och lekte med några skojiga hundar! 

Till kvällsmat blev det lite kinamat, smaskis, men grönsakerna kunde de behålla. Dags att sova för imorgon ska jag till dagis!

Puss


Man ser alla mina knappar

Viktigt att berätta!

Tjenis!

Jag har något viktigt att berätta!

Jag och husse ska sluta jobba på hans jobb. Husse ska börja på ett nytt ställe, men bara jobba lite grann, så då kommer vi ha massor med tid att umgås! Men det är så att dom ville inte anställa mig, så hör och häpna, jag ska börja gå på dagis!

Husse och matte var där igår och kollade hur det såg ut och de trodde jag skulle trivas. De har soffor man får ligga i inomhus, ute finns en stor gård med massor med buskar och mysiga krypin, sedan får man gå in och ut hur man vill.

Jag gillar ju när det händer grejer hela tiden så det kommer säkert att gå bra men imorgon ska jag dit på inskolning och se om det funkar. Jag berättar mer då!

Pussis

 

Firande av lillhusse

Hej kompisar!

Igår kom lillhusse hem igen så vi firade honom. Det blev hans favoriträtt och lite paket!

På tisdag åker jag och Mattis till Mollösund. I vanliga fall brukar husse och matte alltid vara lediga denna veckan men husse kunde inte vara det i år, men han kommer på fredag tror jag det var! Det ska bli så skönt, men jag kommer nog inte bada så mycket nu när jag blivit tunnhårig, typsikt att havet ska vara kallt så länge!

Puss


Hallby stugan

Idag har vi varit och gått vid hallby stugan, jag har aldrig varit där innan så det var spännande. Men nu är det dags för fika!

Puss


20 maj 2011

Igår hittade jag på massor med roliga saker. Först var vi och gick vid vattenledningsparken, där träffade vi en dalmatin som jag busade med en stund. Det var jätte länge sedan jag var där och gick, innan bodde jag nästan där så det blev ofta min kvällsrunda. Jag badade lite men bara benen för nu när jag inte har något hår på magen blev det jätte kallt!

Sedan var vi och handlade lite mat för att sedan åka hem och fika lite. Det blev min favorit, wienerbröd och så fick jag smaka lite på lillmattes donut, smaskis!

Efter det tog jag en liten powernap för att sedan gå på en promenad till.

Puss på er!


Grattis lillhusse!

Grattis bästaste lillhusse!




Vattenledningsparken

Tjenis!

Nu ska vi på promenad. Idag blir det troligtvis en promenad i vattenledningsparken!


Pussis



20 maj 2011

Idag har jag legat ute med lillmatte och extralillmattes syster Mia, så härligt. Lillhusse kom hem extra tidigt så jag hann sjunga "ja må han leva" och ge honom en present innan han skulle åka till Laholm. Undertiden så kom extralillmattes mami och hälsade på så jag fick visa upp min nya frisyr.

När vi låg på filten så var det något som prasslade i busken, då hittade extralillmattes mami en igelkott. Det brukar vara en liten igelkott som går i mina bruskar, de är så läskiga!

Nu har husse, jag och lillmatte klippt gräset och snart ska vi käka lite.


Puss


När jag och husse var ute i trädgåren tidigt i våras.


Mysdag..

God morgon!

Ny dag nya möjligheter, och kanske lite längre hår? Husse har sagt att vi ska kamma mig ofta nu så jag slipper bli så korthårig igen.

Idag ska jag och min lillmattis ha mysdag, först blir det promenad!

Puss


Före och efter..

Ni vet, hundar som jag med mycket hår gillar ju vårt hår. Om man tar av oss för mycket päls känner vi oss inte som oss själva och går med huvudet ner och skäms lite. Det är precis det jag gör idag, var är mitt hår?

Husse och matte tyckte jag var jätte fin men när lillhusse, lillmatte, extralillmatte och hennes syter kom så sa de att jag såg ut som en annan hund..

Före:



Efter:



Jag ser ju nästan mager ut

Mot frissan!

Idag ska jag till frissan kompisar!

Husse ska lämna mig i tre timmar (!) till några främmande människor. Jag hoppas de är snälla mot mig bara. Först ska jag på en liten promenad, inte för lång, så jag inte är allt för trött när de ska bada och kamma till mig.

Hörs senare, om jag överlever!

Puss




Klippt gräset

Idag började jag dagen med lite frukost, ris, kassler och omelette. Sedan gick jag upp till extralillmattes syster och gosade lite, jag fick till och med lite sockerkaka från extralillmattes frys, även att hon inte var hemma, hon har en så snäll syster som vet precis vad jag tycker om och så!

Sedan var jag och jobbade lite hos husse och vi gick en liten promenad efter lunchen, men det gick sakta. Egentligen vill jag ju inte gå den tiden utan bara hitta på något men det gick bra ändå.

Framåt tre tiden så kom lillhusse hem från jobbet. Då klippte vi gräset, och jag skällde jätte mycket på gräsklipparen, som vanligt! Annars följde jag med lillhusse varje steg han tog, fram och tillbaka.


Vi skickade ett sms till lillmatte också som satt och pluggade hela dagen:




 

Lillhusse fyller år på lördag!

I helgen fyller lillhusse år, på lördag för att vara exakt den 21 maj! Det får ni inte glömma.

Puss


Extralillmattes syster

Hej kompisar!

Idag har jag ätit frukost med lillmatte. Men nu ska jag gå upp till extralilmattes lägenhet där hennes syster är så ska vi vila lite och sen gå på en promenad, så mysigt! Det är ingen som har tid för mig, husse har ju det men jag kan ju inte umgås med honom hela dagarna så då är extralillmattes syster så snäll och hänger med mig.

Igår när vi var ute märkte jag att extralillmattes syster hade smaskiga kex i fickan och då stannde jag och gick inte vidare förrän jag fick en liten bit. Man måste ju testa i alla fall!

Hörs senare, pussis



16 maj 2011

Igår efter jobbet så hängde jag med extralillmatte hem, vi bakade lite smaskig sockekaka och jag stod för disken och självklart lite provsmak. Sedan gick vi upp till lillhusse och lillmatte en stund.

Där vilade jag lite och sedan åkte vi till Västersjön och badade, men denna gången fick jag bada själv, lillhusse tyckte det bllåste lite mycket. Efter badet gick vi en liten sväng också, så mysigt!

Sedan åkte vi hem till mig för att vänta på att husse och matte som skulle komma hem, men de kom inte förrän vid 22-tiden och då hade jag redan gått och lagt mig. Lillhusse och lillmatte gick lite innan för eiickepicke kom hem men husse och matte märkte inte att jag var hemma så matte ringde till lillmatte och sa att de kunde lämna mig men då låg jag ju redan och sov på min madrass som jag har under trappan.

Pussis


Extra snäll

God morgon!

Idag ska jag ut på promenad med extralillmattes syster, det ska bli jätte skoj! Men jag har lovat lillmattis att jag ska vara extra snäll.

Annars blir det bara en lång arbetsdag!

Pussis


Smaskis

Idag ska jag stanna hos lillmatte och lillhusse efter jobbet. Husse och matte ska nämligen bort ikväll. Men jag hoppas extralillmattis kommer hem snart så vi kan smaska på lite grejer från hennes frys!

Puss på er!


Jag och extralillmatte

Måndag igen!

Tjenis!

Nu är vi på jobbet husse och jag igen, det är konstigt att helgerna alltid ska gå så fort! Snart dags för promenad.

Pussis


Båtfix!

Hej kompisar!

Idag har jag haft det jätte skoj! Vi var som sagt ute vid extralillhusses båt för han skulle tvätta och städa i ordningen den. Undertiden de grejade så var jag, matte, lillmatte och extralillmatte ute på en promenad i skogen. Först gick lillhusse med oss en bit men sen gick han tillbaka, utan att säga till mig, så efter en stund märkte jag att han var borta och gick tillbaka men mina mattisar fick locka mig tillbaka och förklara att han kommer senare. Då kunde jag fortsätta promenaden, men jag gick och kollade bakåt en bra stund.

Sedan fikade vi och fixade med båten!






Domsand

God morgon!

Idag ska vi ut till Oscars båt som ligger i domsand, vi ska fixa lite med den och så. Jag, husse, matte, extralillhusse och extralillmatte. Vi ska ta med oss lite fika också, smaskis!

Ha en bra dag kompisar!

Puss


14 maj 2011

Nu på eftermiddagen var jag extralillmatte och extralillhusse uppe vid Axamo en gång till. Men jag orkade inte gå så långt. När vi skulle hem så försökte de få in mig i bilen utan ett dopp i sjön men de kunde de glömma! När de frågade om jag ville bada så vände jag på klacken och sprang ner i sjön.


Morgonpromenad

Hejhopp!

Idag började vi dagen med en promenad uppe vid Axamo, det var jätte skoj. Jag mötte två goldenretrievers som jag busade lite med. Innan vi åkte hem så tog jag ett dopp i sjön, så härligt!

När vi kom hem så fikade vi lite, min favorit wiernerbröd, det slank ner fint förstår ni!

Puss


13 maj 2011

Igår var jag och lillhusse i stadsparken och gick en sväng. När vi kom fram till hundgården så var det inga kompisar där och då ville jag inte gå längre, så då åkte vi hem igen.

Sedan var jag och jobbade hos husse en sväng men jag var lite dålig i kistan så jag låg mest ute tills husse och jag åkte hem!

Puss


Lillhusses jobb

God morgon!

Idag ska jag hänga med lillhusse till jobbet, det ska bli jätte skoj! Hörs senare, puss


12 maj 2011

I eftermiddags kom lillhusse och hämtade mig så åkte vi en sväng i bilen, det är så mysigt. Lillhusse och jag gör inte det lika ofta längre för de har så mycket att göra på jobbet. Men idag åkte vi i alla fall förbi eickepicke på hans jobb och snackade lite. Alltid när jag kommer till eickepickes jobb går jag in i hans garage och ställer mig vid vattenslangen och så står jag där tills någon ger mig lite vatten.

När vi var klara där åkte vi hem igen och åt lite smaskig mat och hälsade på extralillmattis, självklart åt vi lite rulltårta! Det är så bra för extralillmatte har alltid något smaskigt att äta, när jag kommer dit duger inte levisar som jag i vanliga fall tycker är jätte goda.

Men nu är jag hemma och ska sova! Puss på er


Solning

Nu ligger och jag solar med lillmatte, jag försöker återhämta mig från gårdagen! Hörs senare

Puss


Åska

Hej kompisar!

Igår var en hemsk dag! Jag är jätte rädd för åska som de flesta hundar och igår åskade det hela kvällen/natten. Jag grät, husse sa att han aldrig hört mig gråta så! Sedan låg jag i badrummet där uppe(där går jag alltid in och lägger mig när det ska bli dåligt väder). Jag vandrade mellan badrummen, gömde mig bakom bubbelbadet och grät. Så det var jätte synd om mig!

Jag hann inte ens äta något så imorse åt jag dubbla frukostar, först omelette hemma och sedan ris och köttfärs på jobbet.

Puss



11 maj 2011

Idag var det varmt att gå på morgonpromenad. Vi gick förbi mina kompisar en snabbis men jag ville inte busa med dem utan gick bara förbi. Jag har ju inte samma energi när det är varmt, men det tar jag igen på kvällarna.

Hoppas lillhusse och jag kan bada ikväll igen!

Puss



Övertid!

Hej tussisar!

Igår fick jag och husse stanna lite längre på jobbet för det var någon hårddisk som hde gett upp. Husse stannde jätte länge så matte kom och hämtade mig när hon slutade. Sedan när husse kom hem åt vi lite middag och tog en liten kvällspromenad. Nu känns det som sommaren har kommit!

Puss







Jobb

Nu har jag legat en stund på gården efter en promenad i värmen. Idag när vi var på promenad var det en kille som frågade om han fick ta kort på mig, hans mormor hade haft en sådan hund som mig!

Dags för lite jobb! Puss


Livet leker!

Igår hade jag en jätte skoj dag. Först var jag på promenad med lillmatte sedan jobbade jag lite hos husse och när jag var klar där låg jag och solade med lillmattis, Ellen och Lisa.

Sedan åkte jag och husse hem vid 17-tiden och då var jag jätte trött. Men lite senare på kvällen kom lillhusse och lillmatte och hämtade mig så åkte vi upp till Västersjön, där det finns ett hundbad, och gick en promenad och badade. Både lillhusse och jag badade! Det var så mysigt att någon badade med mig för det händer inte så ofta!










Dagens schema!

God morgon!

Nu har jag kommit till jobbet men det var inte lätt att gå upp idag. Idag står det promenad och solning på schemat, lite jobb hos husse också!

Puss


8 maj 2011

Idag har jag haft en toppendag!

Först var jag, husse och matte ute i Mullsjö och gick promenad, jag badade tre gånger och hittade ett gammalt revbensspjäll i en buske som jag jätte gärna hade smaskat på men det fick jag inte, typiskt! Sedan åkte vi förbi lillhusse och lillmatte, och jag som ändå inte skulle göra något spciellt idag stannade kvar där.

Vi har legat och solat och det kom massa olika folk till oss hela tiden, så mysigt. Vi har ätit glass, ätit lite kakor och annat smaskigt. Efter det körde lillhusse och lillmatte hem mig och då käkade vi lite mat. Nu är jag helt slut! Blir nog tufft att komma upp till jobbet imorgon..

Hoppas ni haft en bra helg kompisar! Puss


Smaskens med piggelin!

Rocksjön

Hej kompisar!

Igår var vi och gick runt rocksjön, jag, husse och matte. Det gick inte så fort för mig, jag undrar om det är värmen som redan gör mig lite trött? Men vi tog oss runt och sedan badade jag. Denna gången tog jag till och med några simtag, det gör jag bara när sjöarna börjar bli lite värmare.

Nu ska vi ut och traska igen, puss!


Dalmatin?

Kolla vilken annorlunda kompis. Lite dalmatin?



Uppe med tuppen!

God morgon!

Här är vi uppe med tuppen och ska strax gå på promenad. Ha en bra dag i det fina vädret! Puss



Stadsparken..

Idag har jag, förutom att tvätta hjälpt lillmatte, Ellen och Lisa att plugga. Självklart hann vi med lite fika!

Sedan kom lillhusse hem och snacka lite med mig och sedan åkte vi iväg en sväng i bilen. Det händer så mycket skojiga grejer när jag åker med lillhusse! Idag åkte vi upp till stadsparken med David, Killer och Unique och luktade lite.

Nu är det dags att åka hem till husse och matte för att vila lite, puss!


mattis, extralillmatte och extralillhusse

Tvätt

Vilket fint väder det blev idag! I morse var jag ute på en liten promenad, jag får inte ta ut alla krafter så jag har lite kvar till helgen.

Nu håller lillmattis och jag på att tvätta, hörs senare!

Pussis


5 maj 2011

Hej kompisar!

Igår efter jobbet så kom lillmatte och lillhusse upp till oss. Vi åt lite tacos, det är så smaskigt, det bästa är nog tacochipsen!

När vi ätit så busade lillhusse med mig en stund och sedan somnade jag som en stock. Det var en bra torsdag!

Puss på er


Snart helg..

God morgon!

Nu har jag kommit till jobbet och väntar på min lillmatte. Då var det snart helg igen, härligt!

Ha en bra dag! Puss


Extralillhusse och extralillmatte

Mina kompisar

I morse var jag nere hos mina kompisar i friaredalen. Det var länge sen jag var där nu, ibland är det skönare att bara gå på en liten promenad och sen ta en powernap istället. Idag hälsade jag i alla fall på dem och vi skuttade runt länge! Mitt i allt gick jag ner i bäcken och badade lite, men det var ingen som hängde med mig i, alla stod vid kanten och kollade på mig.

Puss


Snön igår

Såhär mycket snöade det igår:


Det syns inte så bra på bilden men det var massor med stora flingor


Västersjön

Hej kompisar!

Idag var jag och lillmatte uppe vid Västersjön och gick en promenad. Det börjar bli lite långtråkigt att bara gå runt på torpa varje morgon. Vid Västersjön var det i alla fall massor att lukta på, även att det snöade lite smått på oss så var det härligt! Innan vi åkte hem tog jag självklart ett dopp..




Läkaren

Idag började jag dagen med att hänga med husse till läkaren. Jag fick inte hänga med in men jag väntade snällt i bilen. Så nu är vi tillbaka på jobbet och snart ska jag gå på promenad!

Puss


Sömnig måndag

Igår var jag så trött! Efter promenaden låg jag ute en stund, det var så svalt och skönt sedan gick jag in till husse och sov. Jag sov hela dagen, när vi skulle hem väckte husse mig och så somnade jag om hemma.

Det är skönt att ha slappa dagar! Puss


Måndag igen!

God morgon!

Då var det måndag igen och husse och jag är på jobbet. Snart är det dags för promenad!

Puss


Mattis, extralillmatte och extralillhusse

1 maj 2011

Hej kompisar!

Idag har jag, husse och mattis varit uppe vid Axamo och gått. Det var skoj, när vi var ute igår var jag ju så trött för att de hade stannat så länge kvällen innan, men idag hade jag riktig energi!

När vi kom hem så skulle vi fika som vi alltid gör, men ni vet ju att wienerbröd är min favorit och idag fick jag kanellängd, och då kunde det vara. Får jag inget wienerbröd kan de behålla det andra!

Nu ska vi grilla här hemma, snart kommer de andra också!

Puss


Trötta kompisar


Hundkorg

Titta så mysigt:

Cykelkorg för hund eller katt
Tyvärr är det bara för hundar upp till 6 kg. Finns på hundskafferiet.se

RSS 2.0