Extralillmatte

Idag kommer extralillmatte Helen hem från Stockholm, men hon lämnade kvar extralillhusse. Han kanske kommer en annan gång. Hoppas jag och extralillmatte ska fika och mysa någon dag, som bara vi kan! Kanke åka hem till Karin och Bob och äta deras goda kakor?


Jag och extralillmatte i Mollösund


Runt munksjön igår

Igår när jag, husse och matte gick runt munksjön så mötte vi Maoi, som är med och leker på morgonen ibland. Husse och matte har ju aldrig varit med där så de vet ju inte vilka jag känner och så. Men igår när vi mötte dem så kände Maois matte igen mig och frågade om det var jag. Det har hänt flera gånger att  folk frågar om det är jag, så matte och husse säger att det är så många som känner mig men de inte har någon aning. Så jag och Maoi snacka lite, sen gick vi vidare.


Den vita tussen som klättrar på mig är Maoi

Den vanliga jag

God morgon!

Inatt har jag inte gnällt någonting och inte heller burit på några valpar, så vi hoppas det är över nu! Lillmatte hämtade mig vid nio tiden, då gick vi ner till mina kompisar, jag har ju inte varit där på en vecka! De sa faktiskt att de saknat mig så jag fick ju berätta vad jag har jobbat med denna veckan, alla mina valpar och så.

Vi hade jätte skojigt idag, jag har sprungit och busat som bara den! Men jag har fortfarande inte ätit någon frukost, kanske tar den senare, allt kan ju inte funka som vanligt direkt. Dags för powernap, puss!


Från i julas när jag tagit extralillhusses julstrumpa

Söndagsmiddag

Goddag!

Jag är så trött nu! Dags för en powernap, sedan kommer allihop och äter söndagsmiddag. Hoppas det blir något smaskigt! Igår fick jag faktiskt i mig en hel omelett.



Långpromenad

God morgon!

Nu ska vi strax gå på långpromenad, vi har inte riktigt bestämt var vi ska gå någonstans bara! Hörs snart igen, pussis.


 
Jag med två kompisar när vi busade vid västersjön

Säng

Kolla vilken mysig säng

Luigi Large

Tvätt

Nu håller jag på att hjälpa mattis att tvätta lite. Eller jag ligger mest och vilar och säger till när tvätten är klar och så! Bilen som eickepicke och lillmatte hämtade igår till mattis är jätte fin! Det är dock inte någon stor, sådana som jag tycker om men husse har ju våran som vi åker till jobbet i varje morgon så det räcker ju. Puss


Promenad

Hej kompisar!

Nu har vi redan varit ute på promenad. Idag blev det längsmed vättern och sedan upp för dunkehallaravinen, den svängen är skojig att gå! Nu ska vi åka upp till a6 en snabbis, husse skulle handla något. 

Angående min dräktighetsperiod så har jag fortfarande inte börjat äta, på promenaden åt jag lite pyller (läs hundofder) och ett griöra innan vi gick ut, men det var det första grisörat på hela veckan (!). I natt har jag varit ganska lugnt, har bara varit inne och väckt eickepicke vid fyra i morse. Hoppas det inte håller i en månad som det stod att det kunde göra. Hörs sen igen, pussis!


Kattkompis

Åh vad mysigt! Tror ni min husse skulle gå med på att skaffa en kompis till mig?


Underbara fredag

Idag är det fredag, så skönt! Men visst går veckorna fort? I morse var det tufft att gå upp, har sovit ganska bra men nu är jag på jobbet med husse. Lillmatte och eickepicke är och hämtar en bil i Landskrona så hon kommer lite senare och hämtar mig idag! Hörs senare, puss!


Hockey

Idag är lillhusses kompis på besök hos lillmatte och lillhusse. Jag hade så gärna varit där, och sovit jämte honom! Men de trodde inte att han skullle uppskatta det så mycket så jag är hemma hos husse och matte, det är ganska skönt det också! Nu måste jag fortsätta kolla på hockeyn, heja hv! Puss


Jag och husse i Molllösund

Vilodag!

Hej kompisar!

Inatt har jag varit lugn, eller lugnare i alla fall. Har bara vankat runt lite och gnällt några få gånger. Idag när lillmattis kom och hämtade mig ville jag inte gå ut, bara som igår, snabbt ut och kissa för att sedan springa in igen. Annars har jag bara tagit det lugnt. Har till och med fått ro till att sova ett bra tag, undrar om det håller på att gå över nu? Snart är det ju helg, då måste jag ju ha vilat upp mig så jag orkar med allt vi ska hitta på husse, matte och jag.

Glöm inte att det är hockey idag också! Det ska vi kolla på. Hoppas ni har en bra dag, pussis!


Vad konstig jag ser ut i pälsen när jag har min sele på mig

Dessa valpar..

Idag har jag inte velat gå på promenad mer än snabbt ut och kissa för att sedan springa in till mina valpar. Husse är orolig för mig för på jobbet går jag bara runt och gnäller och sover inte alls mycket. Han läste idag på internet att man kan vara dräktig i en månad.

Inatt har jag väckt husse och imorse råkade jag väcka både husse och matte. De kunde inte somna om så matte åkte till jobbet innan 7 idag. Hoppas detta går över snart så vi kan få sova ordentligen igen!


Här sover jag och lillhusse


Ingen morgonlek

God morgon!

Idag när vi skulle gå till mina kompisar tvärstannade jag efter en bit. Lillmatte försökte locka mig men jag ville bara hem igen, självklart med en valpsis i munnen. Jag brukar alltid springa till mina kompisar på morgonen för jag tycker det är så skoj där! Men jag är ju tvungen att ta hand om mina bebisar nu. När jag kom upp till lillhusse tvättade jag honom ordentligt, bäddade in alla valpar i sängen och nu kan jag nog ta och blunda en liten stund. Ha en bra dag kompisar, puss!


25 januari 2011

Hej kompisar!

Idag har jag bara pysslat om mina små låtsas valpsisar, bäddat åt dem i sängen och tvättat i oändlighet. Jag har inte ens hunnit äta! Lillhusse och jag har vilat lite i sängen innan han skulle jobba, då fick jag lite ro. Annars har jag haft svårt att sova också...













Lillhusse kom hem med blommor, men jag har ju inte fått några valpsisar?


Dräktighetsperiod

Kompisar, jag är inne i min dräktighetsperiod!

Inatt har jag gått runt och burit på mina leksaker, speciellt grodan, gnällt, fixat och donat. Jag var till och med inne hos eickepicke och väckte honom vid fyra i natt, jag går aldrig in i hans rum på nätterna i vanliga fall. När lillmatte hämtade mig på jobbet sa husse att jag var helt konstig och hade plockat ut varenda grej i min lekkorg, jag brukar aldrig röra dem när jag jobbar!

När lillmattis och jag var ute en sväng så bestämde jag vart vi skulle gå, annars ställde jag mig blixtstilla och vägrade röra på mig, självklart med igelkotten i munnen. Jag bar runt på honom hela promenaden! Nu när vi kom hem har jag tvättat och tvättat, och tvättade honom lite till. Självkalrt har jag gnällt lite också, nu ska jag bädda i ordning lillmattes och lillhusses säng för alla mina valpsisar som bor här. Hörs senare, pussis!


Ny kammad och snart nyduschad

Nu har jag precis blivit kammad och ska jag ta och hoppa in i duschen. Undra vilket schampo vi ska ta idag? Jag gillar ju husses, det luktar så gott! Han använder inte balsam och det gör inte jag heller, hans hår blir ju fint utan balsam med det schampot och så borde ju mitt bli det också!? Jag tycker ju om vatten och så men det får räcka med schampo, balsam tar sådan tid, så länge orkar jag inte stå upp. 

Efter det ska vi äta våfflor, tur att mattis fjäskar lite när husse hade fel bil! Våfflor och pannkakor är liten utav en favorit, det också!


Jag ock lillhusse i somras, mys!

Drama på vägen hem från jobbet

Idag när husse och jag skulle åka hem från jobbet så hade han fel bil. Ni som känner mig väl vet ju att jag bara åker volvo, många undrar hur jag som hund kan märken och så men jag vet mycket väl när någon försöker lura mig att hoppa in i en annan bil. Idag hade husse eickepickes volvo, men det är ingen vanligt volvo utan en xc90 (!). För er som inte vet är de jätte höga, hur tänkte husse att jag skulle hoppa upp i den?

Lillmatte erbjöd sig att gå hem med mig, men det var alldeles för mörkt (jag är väldigt mörkrädd) så efter några meter så tvärnitade jag och vägrade gå hem! Så husse försökte allt för att få mig och lägga tassarna på kanten av bagaget, lockade med godis men inte ens levisar funkade. Tillslut tog jag sats och kom halvvägs upp, frambenen kom in i bilen och bakbenen hängde utanför, så jag hänge heltenkelt på magen. Då fick husse hjälpa mig in men när jag väl var inne var jag jätte sur och ville inte ha någon levis (obsevera att det ALDRIG händer att jag inte tar emot en levis, jag kan göra vilka konster som helt för dessa små leversnittar). Under den korta färden hem satt jag helt stilla och stirra ner i en punkt på golvet. När vi tillslut kom hem och när husse lyft ner mig så kunde jag ta emot alla levisar jag ratat men jag gick surt in och ville ha ett grisöra!

Det var min hemska eftermiddag! Puss på er..



Jag och lillhusse

Hejsan!

Nu är jag och lillhusse hemma hos honom och gosar. Vi hade det jätte skoj när vi lekte i morse, jag är så glad att jag har mina kompisar! Men nu är jag helt slut så jag ska nog ta en powernap. Om en stund ska jag ner till husse och jobba igen! Puss


Vilat upp mig!

God morgon!

Igår sov jag nästan hela eftermiddagen och kvällen. Jag har det så tufft på jobbet så jag måste ju vila upp mig på helgerna! Men nu är det en ny dag och snart kommer lillmatte och hämtar mig här på husses och mitt jobb för lite bus med mina kompisar. Puss så länge!


Jag vilar på stranden i Mollösund

Powernap

Vi har precis fikat lite och nu är det dags för en powernap. Lite senare kommer de hungriga, lillhusse, lillmatte och eickepicke och äter. Puss


Jag på lillhusses jobb

Stadsparken

Hejsvejs!

Nu ska husse, matte och jag till stadsparken och gå en promenad. Förhoppningsvis är det inte lika isigt där! Ha en bra dag kompisar, pussis!


Jag och lillhusse

Axamosjön

Idag har husse, matte och jag varit på promenad vid Axamosjön. Det var så jobbigt att gå där, det var isigt överallt så jag inte kunde springa ordentligt! Men vi träffade en boxer, hon var skojig och vi snackade lite och så. Sedan åkte vi hem och lagade lite mat och då kom eickepicke och lillhusse och käkade, jag orkade inte äta någonting kan göra det lite senare. Får se vad matte lagar till mig då!

Later! Puss 


Snö igen

Igår kom det ju snö igen. Jag undrar hur många gånger husse och jag har varit ute och skottat snö denna vintern? Fast det är ju bättre att det ligger lite snö än att man ska glida runt på den hala isen. Dags för en powernap! Puss


Helgfikan

Nu ska vi äta våran helgfika, mumsi! Matte har dock inte berättat än vad jag får men det spelar ingen större roll bara det är något som är sött. Hoppas ni har en bra helg!



Långpromenad

Hej tussar!

Nu är det snart dags för långpromenad, vi har inte riktigt bestämt oss vart vi ska gå än. Nu när det är helg och jag får sova länge så vaknar jag ändå tidigt och tror att husse och jag ska till jobbet, konstigt det där. Hörs snart igen, puss!




Åh, vad jag längtar till våren nu så jag kan börja bada igen.

Helg

Nu är det helg! Husse och jag har precis kommit hem från jobbet, så skönt! Ha en bra kväll kompisar, pussis!


Doktorn

Jag har precis kommit hem från sjukan! När jag hade varit och lekt med mina kompisar så upptäckte min lillmatte att mitt öga såg konstigt ut. Ni vet ju att min ras har lite "hängögon" och det vita under pupillen blev helt uppsvällt, såg ut som en kula. Den var så stor så min pupill åkte upp i ögonlocket liksom. Lite svårt och förklara men min husse och lillmatte blev jätte oroliga för jag har ju haft lite problem med mina ögon och fått lite salvor och så.

Lillmatte ringde till doktorn och berättade om det, så vi fick en akuttid en halvtimme senare och åkte dit. När husse fått in mig i bilen så såg de att mitt öga såg okej ut igen, men vi åkte in ändå. Tydligen så kan vi hundar få bråsk (?) som kommer upp i ögat, på vissa försvinner det inte och då kan man operera men när det gått ner sig av sig själv på mig så sa de att det inte var någon fara och att vi kunde åka hem igen. Det var ju skönt! Men nu är jag så trött att jag håller på och trilla ihop, puss!



Lek

God morgon!

Nu är det dags att gå och leka med mina kompisar, hörs snart igen!

Puss


"Stirr-tekniken"

Hej tussisar!

Idag har jag umgåtts med lillhusse. När lillmatte hade gått upp med mig så sov vi en stund och sedan fick jag tjata jätte länge på honom innnan vi gick ut på promenad. Ni som känner mig väl vet ju att jag brukar använda mig av min "stirr-teknik", jag sitter helt enkelt och kollar på en person tills den tröttnar och gör det jag vill. Det funkar varje gång!

Vi har myst hela dagen. Innan jag skulle åka hem med husse och matte så åt jag min middag ute i trädgården, det blir så mycket godare! Konstigt det där men helst skulle jag nog alltid vilja äta ute, förutom när det regnar då. Jag hatar regn! Jag går med på vilket väder som helst, hur kallt som helst bara det inte regnar! Då kan jag vara inne en hel dag, hur mycket husse och matte än lockar ut mig så vägrar jag. Om jag verkligen måste kissa eller så, då går jag snabbt ut och lika fort in igen.

Puss


Kategorier

Nu när jag har min nya design så har jag skaffat mig lite fler kategorier. Om ni vill läsa något igen så hittar man det lättare! Puss på er..



En kompis

Kolla vilken stor kompis! Han kanske skulle behöva klippa sitt hår på armarna..



Ny dag, nya möjligheter

God morgon!

Det var tufft att gå upp i morse. Lillmatte hämtade mig och gick upp med mig till lillhusse, han ligger och sover så nu ska jag också ta en liten nap. Hörs kompisar, pussis!


Wienerbröd

Idag har jag och lillhusse ätit wienerbröd, han är så snäll som pysslar om mig. Wiernerbröd är så svårt att säga nej till, jag skulle nog kunna göra precis vad som helst för att få en bit. Vilka konster som helst, sjunga lite, kanske till och med springa en bit, men bara som jag var tvungen! Nu ska jag mysa med min matte som äntligen har kommit hem, pussis!


Mattis, kom hem!

God morgon!

Igår åt jag ingenting mer än frukost, det är så konstigt när mattis inte är hemma. I morse när lillmatte kom för att hämta mig åt jag upp middagen från igår och min frukost, så bra för annars hade jag ju inte orkat gå och leka. Tur att mattis kommer hem idag! Det var jätte kul hos mina kompisar idag, det var många som kom! Hörs sen, Puss



Hv71

Ikväll spelar Hv, glöm inte att kolla kompisar!



Bortrest matte

Tjena!

Min matte är bortrest, hon åkte i måndags, kommer inte ihåg vad det hette dit hon skulle men någonstans ovanför Stockholm. Jag är inte så bra på geografi, när jag jobbar hos husse behöver jag bara kunna siffror och kopiering och sånt, vilket jag kan innan- och utantill. Det enda geografiska jag kan är Mollösund och här där jag bor, det räcker bra, resten kan husse! 

När alla inte är hemma så blir jag lite orolig, jag brukar ligga och vänta på att de ska komma hem igen, men husse och jag klarar oss bra. Ikväll ska vi äta grillad kyckling, mumsi! 

Pussis!



Kattrace

Hejsvejs!

I morse när husse släppte ut mig för att vi skulle gå till bilen fick jag världens fnatt. Jag tog ett litet kattrace, vilket jag aldrig brukar orka på morgonen för jag är så trött. Men jag kommer ju alltid tillbaka! Sedan var jag och lillhusse på promenad vid halv tio, nu tänkte jag gå ut och lägga mig i snön ett tag. Puss på er!


Gos

Hej kompisar!

Hoppas ni har haft en bra dag, för det har jag! Såhär hittade lillmatte mig och lillhusse:


Mysdag

God morgon!

Nu har jag precis väckt lillhusse. Han låg fortfarande och sov när lillmatte och jag kom hem. Vi har varit hos mina komipsar och busat, lika skoj som vanligt! Men det är väldigt blött ute, måste vara flera plusgrader.

Idag ska jag och lillhusse ha mysdag. Han är så trött efter en vecka i sälen och jag är trött efter helgen, så det passar ju perfekt. Nu är det powernap dags och sedan kanske man kan hoppas på en liten fika? Puss på er..


Födelsedagsfirande

Hej på er!

Idag kom eickepicke och lillhusse hem, jag blev så glad! Det har inte riktigt varit som vanligt när de inte varit hemma. Eickepicke fyllde ju år i veckan när de var i sälen, så nu när de kom hem passade vi på att fira honom. Vi åt någon romgrej till förrätt, inbakadoxfile till varmrätt och marängsviss till efterrätt, mumsi!

Har ni också slask kompisar? Igår kom det mer än 20 cm snö, vi håll på och skotta och skotta. Sedan inatt har allt regnat bort, nu är det bara en massa slask. Tror ni våren är påväg? Det hoppas jag snart i alla fall så jag kan få börja bada igen. Imorgon är det jobb, hörs då! Pussis


Morgonpromenad

Hej mina vänner!

Nu är det dags för en morgonpromenad. Efter det hoppas jag att vi fikar för det hann vi aldrig med igår, får man två wienerbröd då? Mumsi.. Hörs snart igen, pussis.


Här badar jag i Munksjön, kanske i slutet av sommaren?

Lite shopping på stan

Hej mina vänner!

Idag gick jag och väckte husse och matte vid 8-tiden genom att pussa dem på tårna och i ansiktet. Det hade  kommit massor med snö, så när husse skulle ut och hämta tidningen tänkte jag hänga med ut men så var det inte skottat och då struntade jag i det. Vi käkade lite frukost och sedan gick vi en promenad längs med vättern och sedan uppför dunkehallaleden.

I vanliga fall brukar vi ju alltid fika efter promenaden innan vi gör någon annat men inte idag. Vi åkte istället ner på stan en sväng, det är så mysigt att gå på stan! Där träffade jag husses och mattes kompisar och sedan Filip, extralillhusses kompis. Han är så skojig, så vi hade en jätte lång hälsningsprocedur. Han hade varit och köpt solkräm för han skulle till Thailand. Jag skulle också vilja bada, fast sola är jag inte så mycket för! Nu är det dags för powernap, pussis!






Mysig fredag

Hej kompisar!

Idag slutade jag vid 15-tiden, då åkte jag, matte och lillmatte hem och fikade lite. Det var jätte mumsigt! Sedan har jag tvättat öronen, fått ögonmedel och ätit grisöra, mums. Nu ligger jag framför brasan och små vilar lite, magen är mätt efter oxfilén och grisörat. En mysig fredag!



Här är en mörk bild på när jag ligger vid brasan

Oxfiléplanka

Visst är det härligt att det är ljust så länge på dagarna nu? Man blir lite piggasre. Ikväll ska vi käka oxfiléplanka, mumsi! Men först måste jag jobba en stund till hos husse. Pussis


Björnbus

God förmiddag mina vänner!

Nu har jag precis kommit hem från buset med mina kompisar. Idag var bamse där, en av mina favoriter. Han är en blandning mellan leonberger och schäfer. Det blir riktigt "björnbus" när vi leker! Men nu är jag helt slut så det är dags för en powernap, ha en bra dag och ta på er ordentligt för det är riktigt kallt ute! Puss..


Här är jag och bamse som busar

Leksak..

Kolla kompisar vad jag hittade, en aktiveringsleksak! Den är lite för avancerad för mig, jag gillar mest att ligga i soffan och mysa och så möjligtvis leka med något som piper väldigt högt, men det kanske för någon av er?

Aktivitetsleksak "Dog Activity Poker Box"

Här är beskrivningen:

The ’Dog Activity Poker Box’ comes up to the second level (advanced stage).

Dogs are very intelligent and enquiring animals. They do not only want to be challenged by training and physical games, they also need a mental challenge.

’Poker Box’ is a board game with pins and little hollows, where little treats will be hidden. These treats are to be scented out by your dog. After a little practice your dog will be able to lift the plastic pins with its muzzle, to open the compartments with its nose or its paws and to get the reward.

’Poker Box’ is a demanding game and should only be played after a successful training with solitaire-, ’kicker-’ and ’gamble box’ game.

The enclosed exercise book will show you a lot of tips, how to create the dog’s training in an optimal and joyful way.

The toy should be cleaned regularly (plastic pins are dishwasher proof).

Besiktiga bilen

Tjenixen!

Idag är jag uppe med tuppen igen och nu ska vi åka och besiktiga bilen, efter det ska jag busa med mina kompisar!

Vad tycker ni om min nya design förresten?

Hörs senare, pussis!



Frukost vid tre!

Goddagens!

Idag åt jag inte min frukost förren vid tre på eftermiddagen, utomhus. Det blir så mycket skojigare att äta när man äter den på något ställe där jag inte brukar äta den på! Det blev ägg och ris med en liten peppis på, mumsi!


Frukost time!

Flexikoppel

Har ni sett den nya designen på flexikopplen?


Flexi Fashion Ladies

Vad tycker ni?

Snö, snö, snö

Imorse var det dags att åka till jobbet igen, men det hade kommit massa snö, mys! Denna tempetaruen är alldeles perfekt för mig, synd bara som jag berättade igår att det ska vara så halt. Husse och jag var ute på en promenad vid tio tiden och så hämtade lillmatte mig ungefär halv tolv. Hon tyckte vi skulle gå en promenad och så men jag orkade inte det så nu ska jag lägga mig i hennes soffa och sova en stund så kanske vi kan gå en runda lite senare. Hörs, puss!


Jag och lillhusse gosar någon gång i höstas.


11 januari 2011

Hej kompisar!

Idag har det varit en lugn dag. Först var vi ju somsagt och lekte med mina kompisar, sedan var jag och jobbade med husse! Tog lite powernap och så, behövdes! Men det har ju varit så halt idag också, väldigt jobbigt att vara ute och promenera, det är ju så lätt att göra sig illa! Idag blev det köttfärs och ris till middag, mumsi! Nu ska jag ta och sova så jag är pigg till jobbet imorgon, puss på er!


Sovandes jag på stranden

Grattis eickepicke!

Idag fyller eickepicke år, grattis grattis! Hoppas ni har det bra i sälen och att de sjunger riktigt fint för dig (lika fint jag brukar sjunga)! Pussisar från mig!


Jobbelijobb..

Tjenis!

Idag var det dags för jobb med husse igen. Det är väldigt skojigt att hänga med och jobba men det enda är att man måste gå upp så tidigt, ni vet ju hur gärna jag tar en extra sovmorgon! Men det kan jag ju ta igen någon annan gång. Nu ska jag ut på promenad med lillmatte och gå förbi mina kompisar så jag får busa lite, hörs snart igen! Puss





Bilder från Mollösund vintern 2011

Hundbajspåsar med doft?

Nu finns det rosa hundbajspåsar med doft?



Rosa påsar med doft

10 januari 2011

Hejsvejs!

I morse var det jätte många kompisar som kom till friaredalen, alla behövde väl rasta av sina vovsingar nu efter jul och nyår. Vi hade jätte skoj, som vanligt och det var flera som var nya! Till frukost idag blev det, kyckling och ris, smaskens! Nu har jag i alla fall jobbat klart hos husse så nu ska jag och lillmatte mysa lite, hörs sen! Puss på er..


Husse, jag och extralillmatte Helen i Mollan.

Ny dag, nya möjligheter

God morgon!

Nu ska jag gå och leka med mina kompisar i friaredalen och sedan är det dags för jobb hos husse. Ha en bra dag kompisar! Pussis



Slappardag

Hej kompisar!

Idag har det varit en riktig slappardag, så skönt! Lillhusse och allihopa skulle ju somsagt till sälen så i morse vid 5 tiden dundrade de in och skulle hämta de sista grejerna så jag vaknade och undrade varför alla var hemma hos oss? Skulle vi på promenad, hade jag och husse försovit oss till jobbet? Allt blev helt fel, så jag har varit helt slut idag! Efter promenaden runt Rocksjön så har jag bara sovit och käkat lite, laddar inför imorgon, då är det dags att börja jobba igen. Puss på er!


Såhär trött har jag varit hela dagen!

9 januari 2011

Hej kompisar!

Igår sov Biffen till nio och då fick lillmatte och lillhusse väcka honom, inte ett ljud på hela natten. Han är nästan lika bra på att sova som jag! Han är jätte duktig med kissandet, han kommer bli rumsren fort! När jag var bebis och skulle bli rumsrent tog det ganska långtid och det var samtidigt lite mer vätska som kom ur kroppen varje gång.
Sedan träffade han Killer och Unique, det blev riktigt "syskon" bus! När vi kom hem trillade han i min vattenskål, som tur var så var det min vattenskål hemma hos lillmatte och lillhusse, den är inte så djup. Han kom upp likafort som han trillade ner men sen kom han och drack vatten, så det är en modig prick!

Idag och några dagar framåt ska lillmatte tentaplugga så Biffen får hänga hos David, Killer och Unique ett tag. Själv ska jag ut nu med husse och matte och gå runt Rocksjön, det var länge sen! Idag är det jätte isigt ute, så det kommer nog ta ett tag men vi hörs senare, puss!

Biffen är så snabb och busig så det är lite svårt att få honom och fastna på bild, men här är några försök:





Bävern är somsagt en favorit


Militärer..

Hejhopp!

Idag har jag, husse och matte gått utmed vätterstranden och på vägen mötte vi sex stycken militärer. Jag kollade jätte länge på dem när de närmade sig och sedan klappade alla mig och vi snackade en stund och så. Jätte mysiga! Hade varit trevligt att hänga med dem en sväng, vart de nu skulle.

Efter promenaden så var vi och handlade lite mat så vi hade lite smaskigt till ikväll. När vi kom hem tog jag en snabb liten powernap och sedan städade vi undan julen, alldeles för tidigt om ni frågar mig! Sedan kom Biffen, lillmatte och lillhusse och hälsade på. Han springer runt som en dåre, vi har inte riktigt samma energi! Men han är jätte mysig, när jag lägger mig ner så kommer han och hoppar upp på min rygg. Lillhusse och husse bar in ved och då hjälpte vi båda till, riktiga arbetare! Nu ska vi greja vidare, hörs sen pussis


Matte, jag och extralillmatte Helen.


God morgon

God morgon!

Nu är det snart dags för lång promenad. Jag var helt slut när biffen hade gått igår, men vi kom överrens riktigt bra. Han har lite mer energi än vad jag har så han sprang runt och jag stod mest och kollade på. Han hade sovit som en stock hemma hos lillhusse och lillmatte, inte pipit en enda gång. Hörs senare,  puss!


 
Här tar jag ett kvällsdopp efter en promenad

Biffen..

Hej kompisar!

Här har vi fullt upp. Den lille valpsisen kallas biffen och springer runt och leker med mina leksaker. Han trillade även ner i min leksakskorg!




Här leker Biffen med min bäver



Här sover han i mattes famn



Sitter på lillhusse


Här är det middags dags, vi äter inte riktigt samma mat.

Dagens problem..

Dagens problem:

När jag tar en powernap hos lillmatte och lillhusse brukar jag ligga i hallen, oftast med huvudet på dörrmattan så jag inte missar om någon går hemifrån. Men då har jag ett litet problem, posten kommer alltid 11-12, vid den tiden tar jag alltid powernap och får då posten i huvudet. Det värsta är som idag när det kommer tjocka kataloger! Jag får oftast inte så ont men jag vaknar till i onödan och ligger kvar med all post och reklam på hela huvudet tills någon kommer och tar bort det. Brevbäraren, måste du komma och slänga saker i huvudet på mig just när jag tar min förmiddags powernap?

Puss


En ryggläges sovande Pelsis


Valpsis

Hej kompisar!

I dag är husse och jag lediga från jobbet, så skönt! Vi tog sovmorgon och bara tog det lugnt tills lillmatte hämtade mig vid nio tiden, då skulle vi gå runt munkan med Emelie. Det tog på krafterna så nu är jag helt slut, dags för en snabb powernap.

Idag är det en spänannde dag! Lillmatte och lillhusse ska passa en valpsis, en liten bebis vovve. Jag tror den var 9 veckor och samma ras som mina kompisar Killer och Unique, vet inte riktigt vad rasen heter men det ska jag kolla upp. Så skoj! Bilder kommer..

Puss så länge



Trötta jag på lillhusses jobb

Getterna i Mollan

Här är när vi går förbi getterna i Mollan, de låter så hemskt när jag går förbi. Förstår inte varför, det är ju inget monster som går förbi, bara lilla jag!

Getterna struntar jag i, men det finns en liten ponny där också den brukar jag kolla lite extra på, den är jätte söt lite lik mig om jag får säga det själv, fast större då. Men jag har ju blivit biten två gånger i tassen av hästar så jag har blivit väldigt försiktig när jag går fram till dem!


6 januari 2011

Hejsansvejsan

Idag har jag, husse och matte varit och gått vid vattenledningsparken. Det snöade jätte mycket så jag såg ut som en isbjörn. Det är ganska jobbigt när det är jätte mycket snö för även om jag är stor så har jag ju inte jätte långa ben så min mage går i snön när det är för djupt, och det gillar jag verkligen inte! Annars har jag mest tagit det lugnt, fikat lite och bara haft det mysigt. Nu i eftermiddag har jag självklart kollat på hockey också, hv vann!

Hoppas ni haft en bra dag kompisar, puss!


Såhär extra söt blir jag när jag vill något viktigt, antingen gå ut på promenad eller äta något smaskigt!

Röd dag = ledigt

God morgon!

Idag är det röd dag vilket betyder att husse och matte är lediga! Nu ska vi ut på långpromenad, ses sen! Puss på er..


Viktigt meddelande!

Viktigt meddelande:

Nyår är över kompisar, sluta smäll med era smällare så man kan få lite sömn!

Over and out!


Husse..

Hejsanhoppsan!

Det snöar för fullt här, så mysigt! Jag har inte ätit något än, jag fick ägg, ris och biffar till frukost men jag var inte så sugen på det då så jag kanske tar det lite senare. Nu ska jag snart ner en sväng till husses jobb! Puss från Pelsie..


Jag och husse i Mollan

Sovit som en prinsessa..

Hejsan!

Inatt har jag sovit som en prinsessa! Det är så mysigt när jag har en sovkompis här, synd bara att eickepicke inte tycker om när jag är i hans säng annars hade jag ju alltid haft någon att sova hos.

Igår innan jag gick och lade mig så var lillmatte, jag och matte ute på en promenad. Jag tog ett kattrace men kommer som vanligt alltid och tittar ut med huvudet någonstans och undrar var matte och lillmatte hållt hus. Men nu ligger jag och småpratar med min lillmatte för att jag vill gå ut på promenad så vi hörs senare, puss!


Butik i Mollösund


Detta möts man av i en butik i Mollösund:











4 januari 2011

Tjena!

Idag har jag varit med lillmatte och lillhusse. Vi har hälsat på eickepicke där Anton och lilla Linnea var, sen har lillhusse shoppat skor och så. Men jag har varit ganska trött, fick ju gå upp så tidigt idag! Men ikväll åkte lillhusse till La(holm) så då ska lillmatte sova hos mig, så mysigt! Nu får jag en sovkompis i alla fall, plus att vi kan ta sovmorgon. Jag har bestämt att vi ska ha en riktig myskväll, hoppas vi kan äta popcorn eller nått sånt smaskigt. Hoppas ni har haft en bra dag kompisar så hörs vi senare, puss!


Såhär ser det ut när man går längs med vättern: 













Jobb

God morgon kompisar!

Inatt har jag sovit i extralillhusses säng, själv. Han åkte ju hem igår men jag låg där och väntade ifall att han skulle komma och lägga sig. I morse var det dags att åka till jobbet. Husse kom och väckte mig flera gånger men jag orkade bara inte kliva upp, men tillslut fick han komma och lyfta ner mig från sängen, så då gick jag ut till bilen. 

Vid nio kom lillmatte och hämtade mig på jobbet. Vi gick ner till mina kompisar men det var bara en där, de andra hade nog fortfarande jullov, vilken lyx! Nu har jag käkat lite frukost, ris och ägg. Dags för en liten powernap, puss! 


Sovläget

Hur jag håller vikten

Hej alla mina läsare!

Jag har fått många kommentarer hur jag håller mig i form och därför tänkte jag lägga upp ett kostschema som ni kan ha som inspiration om ni behöver gå ner lite efter jul och nyårsfirandet!

Till frukost brukar jag äta 2 ägg, lite kyckling och eventuellt några leversnittar till efterrätt. Massa protein som gör mig stor och stark!

Till förmiddagsmål brukar jag se om det finns nått smaskens i skafferierna, och mina bästisar är torkade grisöron som är så smaskigt. 

Till lunch brukar jag hoppas på att det finns nån julskinka, kassler eller kyckling går också bra med lite ris. Det tycker jag är så smaskigt, och innehåller hela kostcirkeln.  

Till mellis hoppas jag på nått nybakat om min matte eller lillmatte har bakat, sockerkaka är min favorit. Man måste njuta av livet också. 

På kvällen är jag ofta trött, och ibland orkar jag ingen middag. Men om jag får önska ser det ut ungefär som lunchen, och till efterrätt ett öra.

Ibland äter jag också en kvällsmacka, men bara om jag är med min lillmatte. Men då är det viktigt att det inte är några hårda kanter eller nått på, för det gillar jag inte. Och gärna rostad också...

Hoppas ni fick lite tips om hur man håller sig lika smal som jag, men glöm inte att njuta av livet!

Puss alla kompisar



Sovmorgon..

God morgon kompisar!

Idag skulle jag börja jobba, men matte och jag tog sovmorgon så hon har inte kört ner mig till husses jobb än. Man måste ju få en liten mjuk start när man varit ledig så länge! Inatt har jag sovit hos extralillhusse, det är så mysigt när han är hemma! Hoppas jag får komma upp till Stockholm där han bor i vanliga fall för extralillmatte lovade att vi skulle gå på hundcafé då och äta en massa smaskiga saker, mys! Ha en bra dag kompisar, puss!



Lillhusse och jag i Mollösund

2 jan 2011

Hej kompisar!

Idag har det varit fullrulle. När vi vaknade åt vi lite frukost och sedan började vi städa huset, jag låg mest ute och kollade läget. Vi skulle hemåt, men innan vi åkte så tog lillhusse, lillmatte, extralillhusse och extralillmatte med mig på en promenad. Egentligen ville jag inte åka ifrån Mollan, men det är ju skoj hemma också, jag hade bara kunnat tänka mig att vara där i några dagar till. Efter det hoppade jag snällt in i bilen, det var ganska skönt att komma hem faktiskt. Vi käkade lite pizza hela familjen och jag fick lite sockerkaka, så gott! Efter det somnade jag som en stock, imorgon är det dags att börja jobba igen! Hörs kompisar, puss!




1 jan 2011

Hej kompisar!

Idag är det jätte fint väder, från storm igår till strålande sol, dock är det väldigt halt. Nu har vi i alla fall varit ute på en lång promenad, allihopa denna gången. Det var jätte mysigt! Nu håller de på att laga mat och sedan ska vi spela lite. Det är så skönt att vara här i Mollan och bara umgås, äta och sova. Här kommer lite bilder från promenaden:



Extralillhusse Oscar, extralillmatte Helen och jag




En isklum som frusit under isen



Matte,  lillmatte, extralillhusse, husse, extralillmatte och jag


lillhusse

Gott nytt år!

Gott nytt år på er kompisar! Hoppas ni hade en bra kväll, det hade jag trots att raketer. Till nyårsmiddag blev det först förrätt men den hoppade jag över. Sedan varmrätt, oxfilé och potatisgratäng och till efterrätt vitchokladmousse med hallon på. Efterrätten var den bästa!

Raketerna gick bra, jag brukar vara väldigt rädd och ligga under bordet, och det gjorde jag även igår men sen vid tolvslaget när alla skulle gå ut, trots att det var storm, gick jag självklart med och stod och skällde lite, men jag hängde ändå med. Så jag fick så mycket beröm för jag var så duktigt, jag hoppade inte ens upp i soffan av rädsla utan slumrade till och med till några gånger. Nu på morgonen var husse, matte och jag ute en sväng innan alla andra hade vaknat och träffade en annan hund som jag busade lite med. Snart ska vi ut på en längre promenad. Hörs om en stund, puss på er!


En liten tupplur i soffan


Några raketer som jag skällde på


Jag och extralillmatte Helen


Lite morgonbus med extralillmatte

RSS 2.0