Spel och bakning

Hej kompisar!

Nu har jag tagit en powernap. Undertiden spelade lillhusse, lillmatte, extralillhusse och extralillmatte lite spel. Extralillmatte Helen förlorade igen, hihi! När de spelade så bakade matte sockerkaka, jag vaknade när det var dags att slicka skålen. Nu håller de på att laga mat förfullt, undra hur detta kommer gå. Desto fler kockar desto sämre soppa, sägs det.











Morgon promenad i Mollan..

Hej kompisar!

Det är så mysigt här i Mollan! Idag är det vindstilla och bara -3 grader. När vi började vår promenad i förmiddags var det mulet men efter ett tag sprack det upp och nu är det jätte soligt och fint. Det var husse, matte, lillmatte och extralillmatte som jag var på promenad med, pojkarna låg hemma och sov. Här kommer några bilder: 














Husse, jag och extralillmatte Helen


Matte, husse, jag och extralillmatte Helen 








Jag och husse



Lillmatte, jag och extralillmatte


Här sitter jag vid en ruin av en försvarsanläggning



Solen håller på att komma fram


Vi var och köpte hummer vid Larssons fisk, här är hummertinor


Matte, husse, jag och Helen


God natt!

Hej kompisar!

Nu är vi i Mollösund, det är så mysigt här! Vi har ätit middag och nyss varit ute på en kvällspromenad, så nu är jag nöjd för idag och tänkte stämpla ut. Dessa dagar kommer jag har flera sovkompisar och därmed flera sängar att få sova i, mys! Hörs imorgon kompisar, puss på er!


30 december 2010

Hej kompisar!

Igår så började dagen med en promenad med lillmatte och matte. Sedan fikade vi och därefter kom de och fixade med husses och mattes trappa så då fick jag inte vara hemma för de skulle använda ett starkt medel. Då fick jag åka hem till extralillmatte Helen och hennes familj, det var så mysigt! Vi åt massa smaskiga saker, det är det bästa med att hälsa på andra, man blir så ompysslad. Det får vi göra om extralillmatte!
Här kommer lite bilder från morgon promenaden, vi gick först längs med vättern och sedan längs med dunkehallaleden: 














Guten morgen..

Hej kompisar!

Igår när jag, matte och extralillmatte var ute på promenad så gick jag lös, jag brukar vara jätte duktig men igår så gav jag mig iväg på kattrace. När extralillmatte då ropade efter mig vände jag om direkt, det kunde ju vara så att hon hade en kaka i handen!

Nu är det en ny dag och idag sov vi bara till halv åtta jag och matte! Sedan blev det frukost, ägg och saltkött. Senare idag kommer dem och fixar det sista med trappan och då ska de använda något starkt medel så jag inte kan vara hemma, vi får se vad mattis och jag gör då! Nu kommer lillmatte och då ska vi tre gå på promenad. Hörs senare, puss på er!


28 december 2010

Hej kompisar!

Idag har jag och matte varit lediga igen, vi sov till halv elva (!), så skönt! Tänk sen när husse och matte blir pensionärer, då kan de vara hemma och ta hand om mig hela dagarna. Idag var jag inte så sugen på frukost så jag struntade i den, jag väntade istället på fikan som kom lite senare. Så min frukost idag blev vatten och en struva, mums! Efter "frukosten" var vi ute på en långpromenad jag och matte med extralillmatte Helen. Vi gick längs med Vättern, det är så mysigt när alla är lediga så de kan mysa med mig.

Efter promanden blev jag lite hungriga så då åt jag kyckling och ris och en liten powernap på det. Nu lagar matte lasagne, det så är gott! Lillmatte och lillhusse är här, de ska käka middag med oss. Lillmatte har pysslat om mig lite, hon har rengjort mina öron. Undertiden hon var och grävde efter smuts i öronen så låg jag och viftade på svansen för det var så skönt! Sedan fick jag ögonsalva, jag har lite problem med mina kliande ögon och tillsist lite salva på mina trampdynor. Matte märkte när vi var ute på promenad att jag gick lite konstigt när jag gick på saltad snö så hon tänkte att jag hade lite spruckna trampdynor. Därför ska jag nu få mina trampdynor insmorda i salva varje kväll, det gäller att vårda sina tassar, det är de enda skor jag har!




Här busar jag när jag tagit lillmattes julstrumpa och vill att hon ska jaga mig!

27 december 2010

Tjenis!

Idag har det varit en tuff dag, jag har varit igång sedan matte och jag gick upp vid åtta tiden. Efter promenaden var vi och handlade mat och lite annat. Sedan var jag med lillhusse och lillmatte på a6 och köpte skidglasögon för att sedan åka hem och ta en liten powernap. Det är skojigt att vara igång igen efter två vilodagar. När jag tog min powernap lagade matte massa mat för ikväll kommer husse och mattes kompisar. Det blir nio stycken, nio stycken som kan gosa och klappa på mig, rena drömmen! Hoppas matte lagar något smaskigt också.
Hörs kompisar, puss!

 

God morgon..

Hej kompisar!

Idag tog matte och jag sovmorgon, husse jobbar idag. Efter vi käkat frukost och så kom lillmatte och då gick vi på en promenad. Nu ska vi först fika och sedan åka och slänga skräp på sortergården. Ikväll ska husse och matte ha gäster, så skoj! Hörs snart igen, puss på er!

 





Annandag jul..

Hej kompisar!

Idag har jag haft en lugn dag, det var skönt! Först gick vi runt munksjön, jag husse och matte. Efter det gick vi hem och fikade och sen har vi bara myst och så. Nu för en stund sedan åkte extralillhusse ockepocke hem till stockholm för att jobba men han kommer igen dagen innan nyår så nu är jag utan sovkompis i några dagar. Det har varit så mysigt när han och extralillmatte Helen har varit här! Imorgon ska vi ta sovmorgon, det är så skönt. Sov gott kompisar så hörs vi i morgon, puss på er!


Extralillmatte..

Här är jag och min extralillmatte:








24 december 2010

Hej kompisar!

Hoppas ni mår bra nu när det är julafton och allt! Vi har det jätte mysigt och har ätit massor med god mat. Jag försöker ta små powernaps så jag kan vara med hela tiden men det är svårt att bli utvilad. Snart ska vi spela sällskapsspel och det brukar betyda liv i luckan här hemma när alla är envisa och ska vinna. Innan dess ska vi också spela julklappsleken! Det borde vara julafton varje dag!


Här hinner jag med en lite tupplur vid julstrumporna



Här syns också min jultomte som piper i magen



Tomten..

God Jul! Idag kommer tomten, hoppas han tycker jag varit snäll fast jag väckte extralillhusse hela natten. Ha en bra dag allihop så hörs vi senare, puss!




God jul!

Hej kompisar!

Vilken mysig dag det har varit idag! Vi har bakat och grejat, så mumsigt! Nu har lillmatte nyss hämtat ockepocke, jag blev så glad! Jätte länge sedan han var hemma och vi hade en jätte lång hälsningsprocedur, nu har jag fått en sovkompis. Jag och extralillhusse ska sova i hans säng i natt och sova jätte länge i morgon! Nu ska vi fortsätta att spela bingolotto, hörs kompisar! God jul allihop!



23 december 2010

Tjena hejsan kompisar!

Idag är det ju som sagt dan före dopparedan och vi ska ha uppersittarkväll. Vi ska baka, tjuvstarta lite på julkäket och spela bingolotto men det är inte förrän om någon timme! Idag var husse, matte och jag vid vattenledningsparken och gick men det är så mycket snö där så det var inte så skojigt som jag brukar tycka att det är där. Efter det var vi på det där stället, kommer inte ihåg vad det heter men matte köper kött där iaf, det är fina grisar och kossor där säger hon. När vi varit där var det dags för det sista julhandlandet och nu är vi hemma och pysslar det sista. Hoppas allihopa kommer snart! Puss på er..


Dan före dopparedan..

God morgon komipsar!

Idag är det dan före dopparedan. Undrar vad jag får i julklapp? Idag säger dem att det ska bli jätte oväder men just nu är det lugnt och fint ute i alla fall. Snart ska jag på promenad med min husse och matte.
Hörs senare. puss!


Kalsongbus

Här är när extralillmatte och extralillhusse busar med mig. De ha satt på mig kalsonger på huvudet och stoppat ut mina öron.



Jag med extralillmatte i bakgrunden








22 december 2010

Hej kompisar!

Idag har det varit en knäpp dag! Vid kvart i åtta i morse körde lillmatte och jag husse till doktorn, han skulle fixa med sina ögon men visste inte inte hur lång tid det skulle ta. Lillmatte och jag åkte till husses jobb och käkade frukost och så, sedan gick vi en promenad och till grusplanen där jag brukar leka med mina kompisar. Vi brukar alltid träffas där vid nio tiden men idag var ju vi tidiga så jag satt där troget och väntade på mina kompisar och precis när det kommer två så ringer husse så då var vi tvungna att gå till bilen så jag blev så ledsen! Jag släpade tassarna hela vägen till bilen och så körde vi hem husse för att sedan åka tillbaka till mina kompisar så jag fick busa lite iaf. Lillmatte trodde att jag aldrig hade förlåtit henne annars, jag är en väldigt bestämd dam! När vi busat färdigt så körde lillmatte hem mig till husse. Det var ingenting som stämde idag, husse och jag är ju alltid på jobbet vid den tiden?

Hörs snart igen, puss!



Jag som badar och äter gräs

Fika

Hej kompisar!

Hoppas allt är bra med er! Jag mår toppen, solen skiner och det är jätte kallt, så mysigt! Helst skulle jag vilja vara ute hela dagen. Idag gick jag som vanligt till mina kompisar, jag var lite trött så jag busade inte så mycket men jag gillar att bara ligga där och kika när de andra busar.

Snart kommer Emelie och då ska vi fika! Hörs snart igen kompisar, puss på er..



Här bakar matte och jag rulltårta

Leksaker

Hej kompisar!

Jag har glömt att berätta om att jag fick två nya leksaker igår! En plattgris och en till igelkott, bild kommer imorgon. Dags för middag, puss på er!


20 december 2010

Tjena hejsan!

Idag efter min powernap så var jag ute och skottade med lillhusse, vilket jag dock tycker är lite synd för jag gillar att ligga i den fluffiga snön fast det är ju ganska jobbigt att gå i. Efter det åkte vi en sväng och fixade lite, det var en massa söta hundar ute och gick idag så det var mycket att kolla på i bilen. Nu ska jag snart med husse och köpa julklappar, han har inte så bra fantasi så jag får hänga med som smakråd! Idag är det 4 dagar kvar till jul och 3 dagar kvar tills ockepocke kommer hem. Helenis när kommer du hem så vi kan käka lite kakor och julskinka och så?

Hörs senare kompisar! Puss från en snöig Puhanpäls


En suddig jag med min kyckling i munnen.


Tvätt

Hej buddies!

Idag när lillmatte hämtade mig låg jag kvar i bilen, det är så skönt att ligga och slappa där, sedan gick vi ner till tvättstugan, att jag måste hjälpa lillmatte med allt! Efter vi stoppat in en tvätt gick vi in till husse för att käka frukost, idag blev det rester från igår älgkalv med sås, mumsi! Sedan bar det av till mina kompisar, idag var min pojkvän Timbo med för första gången. Det var jätte skoj! Nu är det sags för en powernap, hörs sen kompisar!



19 december 2010

Hej kompisar!

Idag har det varit en fullspäckad dag. Först var vi på långpromenad sedan helgfikan och ikväll har familjen Q varit och hälsat på, så mysigt! Det har kommit en massa snö idag, nu blir det nästan jobbigt att gå där det är oplogat för min mage går emot och det gillar jag inte så husse får gå framför mig och så går jag i hans spår! Nu måste jag sova, är så trött men vi hörs imorgon kompisar! Puss på er..



Utställning..

Denna helgen den 18-19 december är det hundmässa i Stockholm. Det är totalt 6000 hundar som ställs ut men tyvärr får jag inte hänga med och kolla på utan det får bara vara utställningshundar med där inne. Jag har hört att man får smakprov på olika godis och matsorter och så vilket hade varit samskigt men ifs så jag gillar ju inte så mycket mer än levisar (läs leversnittar) och människomat. Hoppas det går bra kompisar!



En suddig bild från husse och mattes gamla hus

Pulka..

Hej kompisar!

Ikväll har vi som sagt gäster, så mysigt. Jag gick och lade mig vid 20-tiden men sen kom lillhusse och lillmatte för att byta bil och när de stod och tjoade i dörren var jag ju tvungen att gå upp och hälsa. När de nytt bilar så tog vi tre med pulkan och gick till en backa och åkte lite. Jag som är en riktigt mamma ska ju skydda alla jag tycker om så när någon sätter sig i pulkan rusar jag och sätter huvudet i höjd på personens bröst och håller det där så att den inte ska åka. Om personen ändå åker så rusar jag efter så de måste stanna så att de inte kör över mina tassar. Men det är väldigt skojigt för jag jagar samtidigt vantar och äter levisar! Nu är det dags att nana igen, sov gott kompisar, puss på er!

 

18 december 2010

Hej kompisar!

Idag var jag husse och matte i stadsparken och gick. Där finns det en hundgård som är inhägnad. När vi kom dit så var det en 1 årig golden där inne som verkligen vill busa och underkastade sig hela tiden men nu när jag är äldre så tycker inte jag det är så skojigt att busa med valpar, de är så jobbiga. Så jag trampade i väg och ville att husse, matte och jag skulle gå. Vi gick en promenad kollade lite på djuren och luktade lite. Efter det hoppade vi in i bilden och åkte sedan och shoppade lite. Nu håller husse och matte på att sätta upp en lampa de beställade för länge sen och sedan kommer gästerna! Hoppas vi får något smaskigt att äta!

Hörs sen kompisar! Puss på er..



Lillhusse och jag sover
 

Promenix..

Hej kompisar!

Nu ska jag ut på en långromenad sedan ska vi åka och handla lite. Hörs senare! Puss på er..


Sweet dreams


Sweet dreams kompisar så hörs vi i morgon!

17 december 2010

Hej kompisar!

Idag har jag varit med lillhusse och lillmatte och köpt julklappar. Sedan var vi också och hälsade på eickepicke med lite mat. Jag har haft en toppen dag och nu är det helg! Imorgon ska husse och matte ha gäster, då kommer det många som gillar att klappa mig! Nu väntar jag på käket och mitt ö (läs öra) sedan ska jag gå och lägga mig, helt slut efter denna dagen. Undrar var vi ska gå våran långpromenad imorgon?

Ha en bra helg kompisar, puss på er!



7 dagar kvar till julafton!

Good morning..

Hej kompisar!

Jag kunde inte logga in på min blogg igår, därför det inte blev några inlägg men nu är jag back in business!
Igår efter vi varit ute hos min kompisar sov jag hela dagen till husse och jag skulle åka hem från jobbet. I morse när lillmatte hämtade mig låg jag kvar i bilen, det är så mysigt att ligga där och kika. Sedan gick vi in för att käka frukost på husses jobb och för att sedan gå till mina kompisar. Idag är det fredag vilket betyder helg och lite ledigt, så skönt! Nu är det dags för powernap, hörs snart igen kompisar! Puss på er..


Jag på vätterstranden i somras.

Bus..

Här hittade jag en kompis som busar:







Morgon..

Hej kompisar!

Igår när jag kom hem var jag så trött så jag gick direkt och lade mig på min madrass under trappan som jag sover på om natten och gick aldrig upp. Jag åt inte ens middag så husse och matte blev oroliga.
Men nu är jag pigg och glad igen. Vi har nyss kommit hem från mina kompisar och idag är det riktigt härligt väder, massor meed snö och blåst! Nu är det dags för powernap, hörs sen kompisar! Puss på er..


Jobb!

Hej kompisar!

Idag har jag haft fullt upp. Jag har varit med lillhusse och lillmatte hela dagen på eickepickes jobb.
När lillhusse var jag grejade med bilen låg jag snällt jämte och tog några små powernaps, när han sedan öppnade bagageluckan för att byta en lampa där stod jag och buffade (läs knuffade) på honom så att han skulle flytta sig. När han sedan gjorde det hoppade jag upp och låg och sov jätte gott tills vi skulle åka hem igen!










God morgon..

Hej kompisar!

Jag har glömt att berätta att jag fått en ny leksak, en pipande igelkott! När matte varit i djuraffären och köpt mitt specialfoder så köpte hon en leksak också men hon hade lagt den i matkassen. När matte kommer hem med matkassar så stoppar jag alltid ner huvudet för att se om det är något smaskigt och den dagen låg det en skojig mjuk igelkott i. Så jag tog den snabbt och gick iväg, när matte ropade på mig halvvägs till min lekmatta så kollade jag på henne med mina sötaste valpögon och gick sedan vidare. Tack matte!

Idag har jag varit hos mina kompisar, vi hade jätte skojigt. Sedan gick vi hem och väckte lillhusse och käkade lite frukost, ägg och ris. Nu ska jag ta en liten powernap coh sedan ska lillahusse, lillmatte och jag åka och fixa lite grejer och åka till eickepicke.

Hörs senare kompisar, puss på er!




Här är min pojkvän Timbo

Pojkvän..

Hej kompisar!

Hoppas ni mår bra, det gör jag! Det måste ha varit den mjuka pepparkakan som gjorde susen. Får säga till matte att min mage behöver lite mer hembakat så den mår bra! Ikväll har jag varit hos min pojkvän, Timbo. Han är en portugisisk vatten hund men han gillar inte vatten. När vi var vid västersjön en gång där det finns ett hund bad så hoppade jag glatt i som vanligt i vatttnet och började simma men Timbo stod bara och ropade på mig vid strandkanten. Sen när vi var hemma hos honom och busade i somras så tog timbos matte fram vattenslangen och det är så skojigt. Allt vatten är skoj, men det var det bara jag som tyckte!
Det var iaf jätte skojigt att hälsa på Timbo idag! Lillmatte glömde tyvärr kameran men hon sa att hon hade en bild på honom från förra vintern som hon lovar att lägg in i morgon.

Här har vi en bild på rasen, fast det är inte Timbo. (Obama har en likadan)






En som hade problem med frillan.



En halvklippt?

14 december 2010

Hej kompisar!

Nu har lillmatte och jag bakat, kakan skulle vara inne en hel timme i ugnen så jag har suttit jämte och väntat och väntat. Det har runnit i mina mungipor. Under tiden så klädde vi granen men jag kunde inte riktigt koncentera mig när kakan stod i ungen och det luktade så gott men jag busade lite med julkulorna, den blev jätte fin iaf.

Ikväll så ska jag åka och hälsa på min pojkvän, vi har inte träffats på jätte länge nu så det ska bli skojigt! Jag säger till lillmatte att vi ska ta med oss kameran så får ni se lite bilder. Nu ska vi fika, hörs senare! Puss på er..


Här ligger jag och sover på rygg men min elefant.

Magen..

Hej kompisar!

Som jag har berättat var jag jätte dålig i magen för någon dag sen. Igår var jag fortfarande dålig så matte var och köpte ett dietfoder som är bra att äta om man är dålig i magen. Sedan till middag igår lagade matte kokt köttfärs, då brukar jag alltid bli bra igen. Till frukost idag fick jag också kokt köttfärs och ris sen så åt jag lite dietfoder och jag har inte varit och bajat än så förhoppnngsvis får det stanna kvar i magen nu.

Idag har jag varit och lekt med mina kompisar men jag är så matt efter allt bajsande så jag satt mest och kollade på när de andra busade. Nu ska jag ta en efterlängtad powernap och sedan ska jag och lillmatte baka mjukpepparkaka, mumsi!

Hörs sen kompisar, puss!






Historia 6

Här kommer dagens inlägg om min ras:


I människans tjänst

Förfäderna till newfoundlandshunden levde tillsammans med Beothuk-indianerna som var de ursprungliga invånarna på ön Newfoundland. Beothuk-indianerna använde hundarna som pack- och dragdjur. När sedan européerna kom på 1400- och 1500-hundratalet togs hundarna till hjälp att frakta fisk inåt land. Hundteam drog slädar med timmer och bidrog till koloniseringen av Newfoundland. Hästar var få och dyra att få tag på. Newfoundlandshunden blev allt mer uppskattad då den var en duktig simmare som till skillnad från andra hundar använder sig av bröstsimtag. Varje fiskebåt hade minst en newfoundlandshund för att dra in linor och nät till land och vid behov rädda sjömän som fallit överbord. Även idag används newfoundlandshunden som livräddare på badstränder i flera länder.


Det finns otaliga historier om newfoundlandshundar som räddat människor ur vattnet både på kommando och spontant. Swansea Jack räddade 27 människor och 2 hundar från att drunkna under sin sjuåriga levnad i Swansea i södra Wales. När Napoleon försökte fly från Elba föll han överbord men räddades av en newfoundlandshund som tillhörde sjömännen som förföljde honom. En av de mer kända newfoundlandshundarna är Seaman som följde med sin husse Meriwether Lewis på Lewis och Clark expeditionen över nordamerikanska kontinenten. Han var till sådan nytta för expeditionen att man inte kunde tänka sig att sälja honom till indianer som ville köpa honom.


Under de båda världskrigen användes även newfoundlandshundar som en del i krigsansträngningen, främst som starka draghundar. En av dessa hundar var Gander som följde med sitt regemente Royal Rifles från Kanada till striderna i Hongkong 1941. Han hjälpte till att slå tillbaka japanska soldater vid tre tillfällen. Den sista gången tog han upp en kastad japansk handgranat och sprang med den mot fienden. Gander dog i explosionen men räddade på det sättet flera sårade kanadensiska soldater. Han erhöll år 2000 postumt Dickin-medaljen som delas ut till hundar som gjort extraordinära insatser.


Nu för tiden används newfoundlandshunden mest som sällskapshund men i många länder arbetar den som räddningshund och terapihund.
(Wikipedia)





Mys..

Hej kompisar!

Idag har jag och lillmatte legat i soffan och myst. Vi käkade lite kinamat och tog en promenad, så mysigt!
Snart ska jag och husse åka hem, hörs då kompisar! Puss på er..




Här ligger jag i lillmattes soffa med lillmattes kudde, mys!

Bamse

Hej kompisar!

Nu har jag kommit hem från mitt dagliga bus med mina kompisar! När lillmatte och hämtade mig på jobbet idag så hade jag inte gått in, var så pömsig idag så jag låg kvar i bilen. När vi skulle gå till mina kompisar och lillmatte skulle ta på mig kopplet märkte hon att husse hade glömt att ta på mig halsbandet imorse. Det har han aldrig glömt innan! Men matte löste det med kopplet, jag är ju så snäll när vi är ute och går så det var inga problem!
Idag kom en hund som heter Bamse (det är två bamse som brukar busa men denna är inte med så ofta). Denna Bamse är valp, tror han var 12 månader nu och är en leonberger, han är 70 cm i mankhöjd och därmed gigantiskt. Jag har ju varit lite rädd för hundar som är större än mig men den andra bamse som är blandning mellan leonberger och schäfer är mycket mindre än stor Bamse men ändå större än mig. Lillbamse och jag går jätte bra ihop men storbamse blir jag galen på. Jag som aldrig skäller, skäller ut honom efter noter. Kanske för att han är valp, han har sån energi och knuffar på mig så jag blir galen.

När vi kom hem käkade jag lite frukost, ägg ris och kyckling. Nu är det dags för powernap. Hörs snart igen, puss på er!



Här är jag och lillmattes nya tomte, han var så söt så han fick en jätte puss och lite tvätt i skägget.

Historia 5

Här kommer dagens inlägg om min ras:

Historia

Rasen uppstod på ön newfoundland vid Kanadas sydostkust från en ras som kallas St. John´s Dog. Leif Eriksson hade på 1000-talet med sig stora, svarta björnhundar som det har spektulerats blandade sig med indianhundar som sen gav upphov till St. John´s dag.
Johan Cabot återupptäckte Newfoundland år 1497 och i hans efterföljd kom skepp alltifrån Skandinavien till Spanien. De tog med sig mastiffer, portugisisk vattenhund och pyreneiska herdehundar som man tror kan vara delaktiga i uppkomsten av newfoundlandshunden. Redan på 1600-talet kom de första newfoundlandshundarna till Storbritannien och det var där som hundarna utvecklades till dagens newfoundlandshund. De båda världskrigen innebar en kraftig decimering av antalet hundar men därefter har antalet sakta stigit i antal. De första newfoundlandshundarna kom till Sverige redan i slutet av artonhundratalet.
(Wikipedia)




File:Galibalticstorm.JPG

12 december 2010

Hej kompiar!

Imorse var husse, matte och jag uppe vid vattenlednningsparken och gick. Det var länge sen jag var där så det var skojigt. Sedan åkte vi hem för att äta helgfika, idag blev det struvor. Jag har aldrig ätit det innan men det var smaskigt, fast som ni vet föredrar jag ju wienerbröd. Efter fikan var det dags för en powernap coh då lagade matte en av mina favorit leksaker, apan. Jag älskar leksaker som piper eller bara gör något ljud och apan har jag fått av lillhusse förra året tror jag det var men husse och matte hittar ingen ny sådan. Den är väldigt väl använd och halva huvdet hade lossnat så nu när jag lekte med den drog jag bara ut all bomull. Så nu är jag jätte glad att den är hel igen, den piper precis överallt. I magen, huvudet, fötterna och öronen!
Nu ska vi snart äta söndagsmiddag, idag blir det biffbuttler med hasselbackspotatis. Då kommer hela gänget och äter!

Hörs snart igen! Puss på er..




Här vilar jag och apan.

Tredje advent

Hej kompisar!

Idag är det tredje advent, inte alls långt kvar till jul. Igår beställde matte julskinkan, undrar när den kommer? Mumsi! Nu ska vi åka en sväng igen, hörs när jag kommer hem så berättar jag om min morgon!

Puss på er..










11 december 2010

Hej igen kompisar!

Idag var husse, matte och jag uppe vid Axamo och gick långpromenad men det var inte så skojigt för det var så mycket snö så jag fick gå i de upptrampade spåren. Jag åt ingen frukost innan vi gick utan lite pyller (läs hundfoder) i skogen och sedan när vi kom hem fick jag lite omelett. Jag har nämligen varit dålig i magen i natt så jag har väckt husse så att han har fått släppa ut mig hela natten.

När vi varit ute så åkte vi lite ärenden, jag älskar att åka bil och sitter alltid snällt kvar och väntar men idag när husse och matte gick in i en affär började jag skälla jätte mycket (jag skäller aldrig annars) så de förstod att något var fel och släppte ut mig. Jag drog ner husse i en snödriva så jag kunde få baja lite. Magen är inte riktigt bra än.

Sedan när vi kom hem så låg jag och tog en liten powernap i källaren. Husse skulle gå förbi hallen där jag låg men såg mig inte för det var ganska mörkt så han trillade ordentligt och slog sig. Jag som sov blev jätte rädd och flög upp och började pussa på husse och sedan lika fort till matte för att kolla vad som händer egentligen!
Och inte nog med det när jag sedan låg och sov på min madrass som ligger under trappan, där är det jätte mysigt, brukar sova där på natten. Jo då kom matte och dammsög, jag brukar inte vakna av dammsugaren så de får alltid dammsuga runt mig. Så matte gjorde det som vanligt men min tass hängde ut lite så helt plötsligt sög matte upp min tass!

En händelserik dag med andra ord! Hörs kompisar.. puss på er!






Paris Hilton har många kompisar.


Historia 4

Hej kompisar!

Idag har husse, matte och jag varit på långpromenad. Berättar mer strax, först lite om min ras.

Skötsel

På grund av storleken så behöver newfoundlandshunden mycket mat, speciellt under den intensiva tillväxten det första året. När hunden är fullvuxen vid tre års ålder så minskar ämnesomsättningen med cirka tio procent vilket gör att man får anpassa födointaget efter hur aktiv hunden är. Som alla hundar så mår den bra om ägaren aktiverar den och inte blir någon soffpotatis vilket kan hända om ägaren föredrar att sitta still.

Pälsen är vattenavstötande och så kallad dubbelpäls med en mjuk och tät underull. Täckhåret är rakt eller lätt vågigt. Pälsen kräver regelbunden vård med kamning och borstning. Minst en gång per vecka bör pälsen kammas igenom och gärna en kortare genomgång varje dag. Det blir annars lätt tovor, speciellt om hunden badar mycket. Efter badet är det viktigt att torka pälsen så mycket det går. Det tar ändå lång tid innan pälsen är riktigt torr. Skräp i form av småkvistar och gräs fastnar lätt i hundens päls på baksidan av benen och är lättast att få bort strax efter skogspromenaden. Hunden fäller underullen på våren/försommaren då vinterpälsen byts mot sommarpäls. För att inte då få stora drivor av hundhår, visserligen mjukt och lätt att plocka upp, krävs daglig genomkamning och plockning av underull.

File:Adam'scoat.jpg
Här är en kompis som fått sin underull bort kammad.
(Wikipedia)


10 december 2010

Hej kompisar!

Nu är husse och jag hemma, matte lagar mat så snart ska vi käka. Ikväll ska vi mysa framför tvn!
Imorgon bitti ska vi gå långpromenad, eller bitti och bitti, när vi vaknar! Hoppas vi sover länge.

Ha en bra fredagskväll kompisar! Puss på er.. 


Historia 3

Här kommer lite mer historia om min ras:

Hälsa

Som alla stora hundar så kan även newfoundlandshunden få problem med höft- och armbågsleder. Cirka 54 procent av i Sveriges födda och röntgade hundar är helt fria från höftledsdysplasi och ungfär 68 procent fria från dysplasi i armbågarna. I sverige används endast avelsdjur med fria höfter och armbågar eller med bara lätt dysplasi hos ens hunden.

När jag var ca 1 år operarade jag mina armbågar. Själva armbågsskålen var "trekantig" förklarade doktorn och inte rund som den ska vara så att benet ligger fint där i. Innan mig hade husse och matte en hanhund som hette Pelle. Han blev 11 månader då de var tvungna att avliva honom då han hade höft problem. Det var så illa att det inte gick att göra något.
Jag hade inte riktigt så allvarliga problem så det gick att åtgärda. Nu mår jag toppen! 



Bus..

Hej mina vänner!

I morse åkte husse och jag till jobbet som vanligt vid halv 8 tiden. Sen käkade jag lite frukost, idag blev det kyckling och ris. Sedan gick lillmatte och jag till mina kompisar, idag var det inte lika många där som det brukar på fredagar. Men det kom en ny så det var jätte spännande och jag som är alfamamman måste ju säga till att jag är äldst så alla vet hur de ska bete sig i kullen.

Idag är jag jätte hungrig så när vi kom hem till lillmatte så åt jag 4 biffar, två mackor (som matte skulle ätit till frukost) och lite ost. Mumsi, nu är jag proppmätt! Dags för powernap.

Puss på er..




Historia

Dagens historia om min ras:

Utseende

Pälsen är oftast svart, kan ibland vara brun eller vit med svart teckning. En newfoundlandshund har simhud mellan tårna och tjock, tät och en vattenavstötande dubbelpäls. Den svart/vita varianten kallas i USA och Storbrtannien för Landseer efter konstnären Sir Edwin Landseer. I Europa är landseer en egen ras. Mankhöjden för hanhundar är ca 71 cm och för tikar ca 66 cm. Genomsnittsvikten för hanar är 68 kg och för tikar 54 kg.

Jag själv är en ganska liten newfoundland, mankhöjden vet jag inte men jag väger runt 50 kg, ibland lite under. Många som klappar mig som har haft newfoundland brukar fråga om jag är valp. Dels för jag har sån energi och att jag är så liten.

Hörs kompisar, puss på er!



En av mina sämre fotodagar.

God morgon!

Hej kompisar!

Imorse när lillmatte kom för att hämta mig på jobbet var eickepicke där. Det är ju alltid lillmatte som kommer vid den tiden så det blev jätte konstigt, skulle eickepicke gå med mig till mina kompisar idag? Men sen kom lillmatte som tur var, vi kan ju inte ändra på rutinerna! Jag åt lite frukost också innan vi gick, korv, ris och ägg.

Så nu har jag varit och busat med mina kompisar och det är som vanligt dags för en power nap.
Hörs kompisar, puss på er!


8 december 2010

Hej kompisar!

Jag är helt slut idag efter buset med mina kompisar! Matte jobbade sent idag så jag och husse har ätit grillad kyckling, mums! Annars har jag bara sovit och ätit ö (läs grisöra) såklart, måste vila ut mig inför morgondagens bus. Dags att sova, sov gott kompisar så hörs vi imorgon! Puss på er..


Historia..

Här kommer ett till inlägg om min ras:


Temprament

Newfoundlandshunden är känd för sitt mjuka temprament, lojalitet och naturliga instinkt för att rädda människor och djur ur vattnet. I USA och Storbritannien kallas den för "the gentle Giant", den vänlige jätten.
(Källa, Wikipedia)



God morgon!

God morgon kompisar!

Nu har jag varit och lekt med mina kompisar, det var länge sen jag var där nu. Jag har ju varit tvungen att hjälpa lillmatte att plugga så vi har inte riktigt haft tid att gå dit, men det tog vi igen idag. Innan vi gick käkade vi frukost på jobbet, idag blev det ris, ägg och korv. Nu är jag helt slut så nu är det dags för en powernap och sen ska jag gå och jobba lite.

Hörs senare, puss på er!


Dagens outfit..

Dagens outfit:



Idag hade jag mitt röda flexikoppel, favoriten! Då kan jag gå lite som jag vill.



Historia..

Tjena kompisar!

Jag tänkte börja med en ny grej. Varje dag kommer jag berätta litegrann om min ras, här kommer första:

Newfoundlandshunden är en stor, vanligen svart, hund som ursprungligen användes som arbetshund på ön Newfoundland vid Kanadas sydöstkust. Den hjälpte fiskarna att dra upp nät men var också med i båtarna som livräddningshund. På land tjänstgjorde den som draghund och som pålitlig post- och brevbärare.
(Källa Wikipedia)

Det är så konstigt att jag är som mina äldre kompisar var. Att det ligger i oss fortfarande för jag älskar vatten, dra med leksaker och vill helst ha något att bära när vi är ute på promenad.

Hörs sen, då kommer en dagens outfit! Puss på er..



Jag i stadsparken


Mellanmål

Hej kompisar!

I  morse åkte husse och jag till jobbet som vanligt. Sedan gick jag en promenad, men jag kände mig lite trött idag så jag tvärstannade halvvägs och ville tillbaka till jobbet. Där åt jag frukost, ris, ägg och en liten peppis sedan tog jag en powernap. Nu har jag precis varit ute och skottat snö. Jag har även hunnit med lite mellanmål, jag brukar ju inte vara så hungrig så jag vill ha mellanmål men idag var jag det. Det blev kassler och ris plus lite risgrynsgröt. Mums! Nu är jag mätt och go så nu ska lillmatte och jag busa lite. 

Hörs senare kompisar! Puss på er.. 


Frågestund..

Jag har fått önskning om att ha en frågestund! Jag gör ju alltid som mina kompisar säger så fråga vad ni vill, om mig, min pojkvän, mitt jobb, ja vad som helst!








Svaren kommer inom kort! Puss på er..


Dagens outfit

Hej kompisar!

I morse var jag och lillmatte ute på en promenad. Idag blev det ris, ägg och en liten peppis (läs pepperkaka) på det till frukost. Sen var jag hos husse och jobbade, vi gick en sväng runt 14 och luktade lite. Efter 16 någongång så kom lillmatte och hämtade mig och då var vi ute en sväng, vi lekte och busade. Sen var det dags för hemfärd, idag har jag jobbat så bra hos husse så jag hoppas det blir något smaskigt att äta ikväll.




En felvänd dagens outfit, min nya reflexväst. Den jag har hos husse och matte är orange med gul reflex och denna är hel gul. Visst är den snygg?










Andra advent..

Tjenixen kompisar!

Nu är jag duschad och fin, luktar jätte smarrigt! Efter duschen var det dags för käk, idag blev det stek, potatis och sås, mums! Idag är det andra advent, det betyder två veckor kvar till jul!
Undrar när matte ska göra julskinka, det är ju så smaskigt.

Hörs imorgon kompisar! Puss på er..



5 december 2010

Tjena kompisar!

Idag blev det ris, skinka, ägg och JULSKINKA till frukost! Det är så gott, mumsi!

Idag var vi först på långpromenad vid Huskvarnas hamn. Husse och matte hade mig lös och det brukar gå jätte bra men nu gick vi precis vid vattnet och ni vet ju hur mycket jag gillar vatten. Så när jag var påväg skuttandes med svansen högt så ropade husse på mig och bara någon meter från vattenet stannade jag. Jag vet ju att jag egentligen ska lyssna på husse, vilket jag alltid gör förutom om jag ser en skojig katt eller när vi går vid vatten. Det är så svårt att lyssna då!

Sedan var det dags för fika idag blev det wienerbröd igen, det blir man aldrig trött på!
Nu ska jag duscha, måste vara fin i frillan nu till jul när extra lillhusse och extra lillmatte kommer hem!

Hörs om en stund! Puss på er..



God morgon!

Hej Kompisar!

Nu ska jag, husse och matte ut på långpromenad! Hörs senare, puss på er..


Morgongäsp

Bebis..


Såhär stor var jag när matte och husse hämtade mig 23 december 2006.

Mat


Såhär blir det när man är liten och tycker maten är väldigt god men inte vet vad man ska göra när det finns så mycket gott.

5 december 2010

Hej kompisar!

I morse var husse, jag och matte uppe och promenerade vid Axamo, jag var inte så hungrig innan vi åkte så jag käkade lite pyller (läs hundfoder) i skogen istället. Efter det var det dags för helgfikan och idag fick jag 1½ wienerbröd, mumsii så smaskigt! När jag vilat en stund så åkte vi lite ärenden, husse skulle köpa strumpor och lite sånt. Jag tycker det är så mysigt att åka bil, man ser så mycket! Kör vi förbi en hund så följer jag den och mitt huvud ser jätte skoj ut sa matte.

Efter det bakade matte och jag lite peppisar. Jag älskar julen! Det är så mycket god mat och man är lite långledig.
Nu har jag tagit en liten powernap, snart dags för käk!

Hörs kompisar! Puss på er..


3 december 2010

Hej Kompisar!

Idag har det snöat hela dagen, så härligt!

Lillhusse och jag åkte till eickepicke efter min powernap och sen vid 17-tiden när husse slutade åkte lillhusse och lämnade mig på jobbet så husse och jag kunde åka hem. Nu ligger jag och väntar på käk. Idag blir det antingen ris och kyckling igen eller fläskfilé och hasselbackspotatis. Får se vad jag är sugen på när det är klart.
Sen hoppas jag att jag får ett märgben, för nu är det ju ändå helg!

Puss på er..







Snark..

Tjena hej kompisar!

Nu har jag sovit klart, lillmatte sa att jag snarkat jätte högt. Nu ska vi käka lite lunch och efter det ska jag hänga med lillhusse, får se vad vi hittar på. Ha en bra dag allihopa!

Puss på er..


God morgon!

God morgon kompisar!

Idag när lillmatte hämtade mig på jobbet så åkte vi upp till stadsparken och gick en sväng där. Jag kollade till hästarna och hjortarna men det var ingen som ville hälsa på mig idag, de låg säkert och sov.

Nu har jag käkat frukost, idag blev det ris och kyckling. Men nu är det dags för en powernap och sen ska jag hänga med lillhusse. Hör senare! Puss på er..


2 december 2010..

Hej kompisar!

Idag gick jag, lillmatte, Ellen och Lisa runt munksjön. Det var länge sen jag gick den svängen så jag hade massor att lukta på.

Efter det gick vi hem och åt frukost, idag blev det ris och falukorv, sen var jag tvungen att hjälpa dem plugga lite som vanligt. Därefter var det dags för en powernap men självklart vaknade jag till när det var dags för kaffe, för kaffe=kaka.
Vid 17-tiden gick jag ner till husse för att vi skulle ta bilen hem, det var bra för jag var för trött för att gå! När vi kom hem låg jag i trädgården en stund för att sedan käka lite middag. Idag blev det ris falukorv och stekt ägg, jag slickade skålen extra många gånger efteråt, mums! 

Nu är det dags att sova, sov så gott! Puss på er.. 


Ellen, Lisa och jag.

Julklänningar..

Julklänningar:









Men jag har ju sån snygg och varm päls så jag behöver inga kläder..




God morgon!

God morgon!

Nu ska jag gå runt munkan med lillmatte, Ellen och Lisa. Ha en bra dag så hörs vi snart igen! Puss på er..


Hundsäng

Tänk en sånhär i min storlek, det hade varit mysigt!







doggie.se












Tjena..

Tjenis!

Igår efter lillhusse lämnat mig hos husse åkte jag och husse till eickepickes jobb en stund. Efter det blev det rostbiff, kyckling, revbenspjäll och potatissallad till middag.

Nu är jag hos lillmatte. Det var inte bara -15 det var -20 på husses termometer och solen skiner! Love it!
Nu är det dags för en powernap sen ska jag ner till husse och jobba.

Ha en bra dag kompisar! Puss på er..






- 15 grader...

Hej kompisar!

Igår hjälpte jag lillmatte, Ellen och Lisa med att plugga. De behövde min hjälp hela tiden så jag hann knappt blogga! Sen när lillhusse hade slutat så tog han och jag en sväng till David och gick en promenad. Nu ska jag ut till mina kompisar!

Idag är det -15 grader! Hörs snart igen kompisar, puss på er..


RSS 2.0